S-a lansat Retro Radio Podcast, podcast-ul care aduce laolaltă bunicii şi tehnologia de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Retro Radio Podcast

De la bunici de 90 de ani care se joacă cu drone şi webcamuri, la cei care călătoresc, sunt nonconformişti sau experimentează, noua serie Retro Radio provoacă multe dintre clişeele despre bătrâneţe.

Concepută şi scrisă de regizoarea Ioana Păun, alături de muzicienii Cătălin Rulea, Sillyconductor şi Diana Miron, noua serie de documentare a fost realizată de actorii Flavia Giurgiu, Sorin Dobrin şi Ruxandra Maniu, alături de peste 15 bunici. Podcastul are şase episoade, care vor fi lansate începând cu 29 ianuarie. Primul episod, “Drone şi mărgele”, îi are ca protagonişti pe Cornelia Mureşanu Brondello şi pe Ioan Erhan, doi oameni care au împreună peste 170 de ani de experienţă şi care ne învaţă cum să rămânem loiali pasiunilor noastre în vârtejul schimbărilor accelerate.

Fiecare episod Retro Radio, la care sunt invitaţi câte doi bunici, reprezintă un efort artistic şi documentar semnificativ, multă migală, săptămâni de muncă, fler şi inspiraţie. Bunicii acceptă provocări, o voce spune o poveste ce curge frumos printre cuvintele lor, iar muzica originală – compusă special pentru fiecare episod - susţine totul.

Retro Radio Podcast

„Retro Radio este gestul nostru, al nepoţilor, de recunoştinţă faţă de bunicii României. Un podcast în care vrem să povestim cu ei de la adult la adult, să mai învăţăm cum se trăieşte aşa cum ştiu ei şi cum se umple timpul, mult şi liber, pe care îl au la dispoziţie. E o dorinţă de a afla de la ei cum se preţuiesc pasiunile şi cum au făcut să nu şi le trădeze. Este un podcast frumos, plăcut să-l asculţi, care are candoare şi umor”, spune Ioana Păun, coordonatoarea acestui proiect.

Actorul Victor Rebengiuc anunţă, printr-un spot, această serie, vorbind de pasiuni şi gânduri fără vârstă. "A păşit modest în studio, să înregistreze vocea. Parcă mergea prin istoria cinematografiei româneşti. I-a plăcut textul şi am fost uimit că citea fără ochelari. A rămas că o să-i trimitem înregistrările şi emisiunile, iar eu am rămas emoţionat. Întâlnisem un prieten de vârsta mea” spune Cătălin Rulea.

Retro Radio este disponibil pe Soundcloud.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite