Rezultate OPPO în România şi în alte ţări din regiunea CEE în T3 şi T4 din 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johnny
Zhang, Preşedinte OPPO pentru Europa Centrală şi de Est. FOTO Adrian Pogîngeanu
Johnny Zhang, Preşedinte OPPO pentru Europa Centrală şi de Est. FOTO Adrian Pogîngeanu

Conform datelor furnizate de Canalys, OPPO a înregistrat cele mai mari creşteri în  regiunea CEE pe parcursul trimestrului al treilea al anului 2021.

OPPO a înregistrat creşteri importante în România (+130% faţă de anul trecut), Turcia (+60% faţă de anul trecut) şi Polonia (+44% faţă de anul trecut). Aceste evoluţii reprezintă creşterea interesului utilizatorilor faţă de tehnologiile OPPO pe întregul continent şi, implicit, poziţionarea brandului ca al patrulea cel mai mare producător de smartphone-uri, cu o creştere anuală de 45%.

În decembrie 2021, OPPO este prezentă în 11 ţări din Europa Centrală şi de Est, deservind peste 400 de milioane de utilizatori. În ultimul trimestru, OPPO s-a clasat în top trei producători de smartphone-uri în Polonia, Turcia, România şi Ucraina. Compania s-a lansat în vara acestui an în Ungaria şi Slovacia, clasându-se încă de la început în top patru producători de smartphone-uri.

Un alt rezultat important a fost înregistrat şi în Kazakhstan unde ultimele modele din gama Reno (Reno5 şi Reno6) au atins o cotă de piaţă de 31% în categoria mid-range. În Rusia, vânzările online au crescut cu 600% de la începutul anului 2021, iar în România, OPPO a atins o cotă de piaţă de 14% în puţin peste un an de la lansare, ceea ce reprezintă un record în industrie la nivel local.

Printre cele mai importante investiţii locale se numără Centrul European de testare din România în cadrul căruia compania verifică funcţionarea fluidă a produselor, fabrica din Turcia dar şi crearea multiplelor echipe locale specializate.

OPPO va dezvălui cele mai noi inovaţii în cadrul evenimentului anual, INNO DAY, care va avea loc pe 14 şi 15 decembrie. Evenimentul este deschis atât pentru jurnalişti cât şi pentru utilizatori şi va prezenta tehnologiile şi produsele de ultimă oră ale companiei.

Rezultatele au fost prezentate de Johnny Zhang la CEE Media Summit 2021, eveniment dedicat jurnaliştilor de tehnologie din regiune, care a avut loc în perioada 6-8 decembrie la Istanbul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite