Proiectele româneşti care au câştigat la How to Web

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La How to Web, în competiţia dedicată startup-urilor a câştigat un proiect din Letonia. Un proiect din Timişoara a fost lăudat pentru inovaţie.

La How to Web, Startup Spotlight este competiţia care aduce pe scenă mai multe startup-uri din regiune şi acestea îşi expun ideea şi de ce ar merita să câştige. Anul acesta, din lista mare de startup-uri înscrise şi alese de juriu, BranchTrack din Letonia a câştigat competiţia, şi 10.000 de dolari, iar membrii echipei propun un produs care face simulări pentru oamenii de vânzări. Ar trebui să-i ajute pe aceştia să parcurgă toate etapele unui proces real de vânzare în cadrul unei simulări.

Au fost însă şi români premiaţi, cum ar fi Symme3D din Timişoara, care a primit premiul pentru inovaţie. Asta înseamnă 5.000 de dolari, iar proiectul propune o imprimantă 3D care mai poate executa şi gravură cu laser sau printare de circuite. Un alt proiect premiat cu 3.000 de dolari a fost Jaboo, o brăţară inteligentă pentru luptători, cum ar fi pugiliştii sau cei de MMA. Marele avantaj ar fi că porneşti brăţara, se conectează la telefon şi de acolo face totul singură, monitorizând ce ar trebui. 

În final, a mai câştigat şi SafeDrive pentru cel mai bun pitch, ceea ce înseamnă 2.000 de dolari. Aplicaţia SafeDrive îmbunătăţeşte siguranţa şoferilor, premiindu-i pentru că nu folosesc smartphone-ul la volan. De curând, SafeDrive a decis să se concentreze pe companii, prin oferirea aplicaţiei pentru corporaţii care să premieze şoferii care conduc responsabil. Ar putea avea succes, fiind inclusă şi de The Verge într-un top al celor mai promiţătoare astfel de produse.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite