Primele teste 5G ne pregătesc pentru viitorul Internet la care ne vom conecta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Internetul mobil a devenit mai rapid, acum trebuie să fie capabil să susţină cât mai multe dispozitive conectate simultan. Primele teste ne arată la ce să ne aşteptăm.

Lumea tehnologiei se schimbă mai mult decât atunci când am pus mâna pe smartphone şi ne-am croit drum prin reţele sociale, aplicaţii şi Internet. Ceea ce urmează este Internetul Lucrurilor, un concept pe care companiile încă nu ştiu cum să-l promoveze (şi, implicit, să-l vândă). Totuşi, toate companiile ştiu că au nevoie de Internet 5G, iar primele teste au început deja să se deruleze.

Deşi există foarte multe ţări care nu au trecut încă la conexiuni 4G, iar în altele, cum ar fi şi România, acoperirea nu este deplină, Internetul 5G va veni şi în Japonia s-a început deja "migrarea". Operatorul NTT Docomo se numără printre primele companii care experimentează cu noul standard în telecomunicaţii.

Doreşte finalizarea acestui proiect până în 2020, dar până aici se vor tot efectua teste. Acum, printr-o colaborare cu Nokia Network, operatorul a reuşit să obţină o viteză de transfer de 2Gbps printr-o conexiune 5G. Pentru atingerea acestei performanţe a folosit semnale pe unde scurte la frecvenţa de 70GHz. Trebuie ţinut cont şi că actualele echipamente nu sunt cele care vor compune viitoarele reţele, fiind o tehnologie care se va mai schimba mult în următorii cinci ani. 

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite