Philips pleacă de tot de pe piaţa televizoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Philips îşi vinde cele 30 de procente pe care le mai are în cadrul consorţiului TP Vision care mai produce televizoarele cu acest brand pentru a se concentra pe industrii mai profitabile - cele din medicină şi reducerea consumului de energie electrică.

Potrivit "Bloomberg", TPV Technology va primi o plată de 50 de milioane de euro. "Prin oferirea unui control total către TPV, pot să acţioneze mai rapid şi mai flexibil la cererile pieţei", a decalrat Frans van Houten, CEO-ul Philips.

Van Houten vrea să transforme Philips într-o firmă care să urmărească inovaţia în domeniile de viitor, cum ar fi energia, sănătatea şi accesoriile pentru îngrijire personală. În acest moment, Philips iese de pe piaţa bunurilor de larg consum, unde a pierdut lupta cu Samsung, Sony şi alte companii.

TP Vision va plăti anual Philips 2,2% din vânzările pe care le are pe piaţa televizoarelor. Suma minimă va fi de 40 de milioane de euro, aceasta fiind valoarea redevenţelor pe care trebuie să le primească firma olandeză.

Philips este cel mai mare producător mondial de corpuri de iluminat şi numărul trei în lume în domeniul echipamentelor medicale. Compania are aproximativ 119.000 de angajaţi în peste 60 de ţări.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite