Orange anunţă că Bucureştiul este primul oraş din ţară cu 100% acoperire 5G în reţeaua sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orange 5G

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G pentru 100% din populaţia capitalei.

Capitala devine primul oraş din România ce oferă conectivitate 5G pentru toţi locuitorii săi prin intermediul reţelei mobile Orange. Astfel, cei cu un abonament Orange 5G şi un telefon compatibil, vor beneficia de viteze maxime de download de până la 1.2Gbps.

În prezent, reţeaua Orange 5G este disponibilă pe lângă Bucureşti, Otopeni şi Voluntari şi în Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Mamaia.

“Astăzi facem un pas important prin lansarea reţelei 5G în Bucureşti pentru 100% din populaţia capitalei. Pentru clienţii Orange acest lucru se traduce prin viteze superioare de internet şi un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut în accesarea serviciilor, fie că vorbim despre streaming de conţinut video sau sesiuni intense de gaming. În plus, prin extinderea reţelei 5G susţinem afacerile viitorului care vor utiliza această tehnologie pentru proiecte de automatizare, IOT, Smart City sau dezvoltarea maşinilor autonome” a declarat Emmanuel Chautard, Orange Chief Technology Officer.

Extinderea reţelei 5G se adaugă investiţiilor pe care Orange le face pentru dezvoltarea infrastructurii telecom în România. La finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pe fondul creşterii consumului de date mobile cu peste 40% în T2 2020 comparativ cu T2 2019, 98.86% din populaţia ţării beneficia de acoperire 4G în reţeaua Orange, în timp ce acoperirea 4G+ a fost extinsă şi includea 59.63% din populaţia ţării.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri