Oppo Reno 8 Pro, smartphone cu aspect premium și autonomie mare [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oppo Reno 8 Pro este un smartphone despre care știam aproape tot atunci când a venit la test, îl văzusem deja la două evenimente locale și făcusem hands-on cu el.

Oppo Reno 8 Pro. FOTO Adrian Pogîngeanu
Oppo Reno 8 Pro. FOTO Adrian Pogîngeanu

Așa că a trebuit să găsesc o abordare diferită, să încerc să-l înțeleg dincolo de specificații. De ce arată Reno 8 Pro așa? Îl țin în mână privindu-l din față și ecranul plat plus muchiile îl fac să se simtă ca un iPhone, îl întorc pe spate și începe să semene cu un Find X3 Pro. Evident nu e nici unul din ele, dar împrumută de la ambele ceva din design și senzația de premium. Iar dimensiunile 161.2 x 74.2 x 7.3 mm și greutatea de 183 grame îl fac să fie relativ ușor de utilizat cu o singură mână.

Apoi e culoarea care deopotrivă mă atrage și mă respinge, deși e originală, interesantă la prima vedere nu mă văd folosind un smartphone verde. Mă corectez când realizez că folosesc un smartphone mov-roz și râd de prejudecățile mele. Dar dacă nu poți trece peste acest verde, Reno 8 Pro se găsește în magazine și în varianta neagră.

Vezi în clip unboxing-ul lui Reno 8 Pro. Pachetul conține: smartphone, încărcător de 80W, cheiță SIM și manual de utilizare. Ar fi fost bună și o husă.

Construcția e din sticlă și metal, iar ecranul e protejat cu Gorilla Glass 5. Pe dreapta are butonul pornit/ oprit cu un strop de verde inserat, iar pe stânga două butoane simple de volum. Și butoanele se simt din metal, dar las pentru JerryRigEverything confirmarea.

Să continui cu ecranul AMOLED de 6,7 inci: are 1 miliard de culori, rezoluție 1080 x 2412, raport 20:9. Formatul e unul clasic, dar restul de specificații nu sunt: rată de refresh de 120Hz, luminozitate maximă de 950 niti, HDR10+ și un raport ecran corp de 90.3%.

Ecranul e luminos, are culorii vii,contrast mare, arată frumos și se simte rapid / fluid în navigarea prin aplicații și meniuri. Desigur asta ține și de partea hardware despre care vom vorbi în continuare

Specificațiile modelului testat Oppo Reno 8 Pro (CPH2357): dual SIM (nano-SIM), procesor MediaTek Dimensity 8100, Imaging NPU Marisilicon X, RAM 8GB+ RAM expansion (3GB, 5GB sau 7GB), stocare 256GB, Android 12, ColorOS 12.1.  Oppo promite 2 ani de actualizări de versiune și 3 ani de actualizări de securitate pentru Reno 8 Pro.

image

Pe partea de camere, Reno 8 Pro 5G are un modul dorsal format din trei camere:

- principală wide (23mm) de 50 MP, f/1.8, multi-directional PDAF;

- ultrawide (16mm, 112˚ ) de 8 MP, f/2.2;

- macro de 2 MP, f/2.4.

image

Camera principală folosește un senzor Sony IMX766 și același NPU (Neural processing unit) prezent pe flagship-ul Find X3 Pro, MariSilicon X. Este un chip pe 6nm care potențează conținutul foto-video: susține filmarea 4K, imaginile de noapte, reduce zgomotul, crește gama dinamică, îmbunătățește imaginile, scade consumul de energie etc.

Dincolo de specificații, vezi în galerie mai multe imagini surprinse cu Oppo Reno 8 Pro.

Camera de selfie este wide (22mm) de 32 MP cu f/2.4.

Oppo Reno 8 Pro filmează până la 4K / 30 fps și are stabilizare gyro-EIS. În continuare clipuri de zi și noapte cu smartphone-ul.

Video de zi.

Video de noapte.

Reno8 Pro are difuzoare stereo, unul dedicat în partea de jos a dispozitivului, iar sus în ecran al doilea comun cu casca. Smartphone-ul se aude tare, difuzoarele sună curat, doar la volum maxim distorsionează ușor.

Gaming

Deși n-are cel mai performant procesor al momentului, Oppo Reno8 Pro se mișcă excelent în jocuri.

Testele sintetice arată bine, de la stânga la dreapta capturi cu rezultatele din Antutu, 3DMark și Geekbench.

image

Baterie și încărcarea sunt puncte forte ale dispozitivului. Acumulatorul de 4500mAh se încarcă la complet cu încărcătorul din cutie de 80W cu tehnologia SUPERVOOC în circa 30 de minute și în circa 12 minute până la 50%.

Autonomia măsurată cu aplicația PCMark e și ea uriașă. Peste 17 ore cu 20% din baterie rămasă, asta ar însemna în torie 22 de ore de ecran activ. Tradus în utilizarea normală înseamnă peste 2 zile de folosire cu o încărcare de 30 minute.

image

De ce am trecut în titlu, aspectul și autonomia? Nu e performant, camerele nu sunt bune?Majoritatea terminalelor smartphone din segmentul 600-800 de euro sunt performante și au camere bune. Alegerea vine din faptul că aspectul și autonomia sunt factori diferențiatori. Oricâte asemănări ar fi între smartphone-uri fiecare e unic în felul său și Oppo Reno 8 Pro iese în evidență la capitolul design, fie că îți place modelul, fie că nu.

Și peste 17 ore de ecran activ cu o baterie de 4500mAh nu e de asemenea ceva obișnuit.

Ce e de reproșat la el, în mod cert nu e perfect, nici un smartphone nu e. Din punct de vedere funcțional sau estetic nimic.

Deși prețul în sine nu este foarte mare, pe piață fiind numeroase smartphone-uri care depășesc lejer 1000-1200 de euro, nu cred că 3999 de lei e o sumă accesibilă. E drept că în precomandă venea la pachet cu o minge UCL semnată de Ilie Dumitrescu și un încărcător de mașină, dar nu știu dacă aceste mai sunt disponibile și în prezent.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite