Omul care l-a înlăturat pe Steve Jobs de la Apple cere un iPhone ieftin - „Apple trebuie să se adapteze unei lumi diferite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Existenţa unui iPhone ieftin îi preocupă chiar şi pe foştii oameni de la Apple. FOTO Adevărul
Existenţa unui iPhone ieftin îi preocupă chiar şi pe foştii oameni de la Apple. FOTO Adevărul

John Sculley l-a îndepărtat pe Steve Jobs de la Apple în anii '80, iar acum revine cu o opinie despre un iPhone mai ieftin. Fostul director înclină spre un smartphone mai accesibil, asigurând astfel Apple de profit mai mare.

Directorul Apple din anii '80 este de părere că ar trebui o linie nouă de telefoane mai ieftine. El a pornit de la premisa că SUA şi alte ţări dezvoltate ajung la punctul de saturaţie în ceea ce priveşte cumpărarea de smartphone-uri, iar producătorii trebuie să se orienteze către pieţele emergente, notează „CNet“. 

„Pe măsură ce trecem de la dispozitive de 500 de dolari până la aproape 100 de dolari, în cazul unor producători, trebuie să regândeşti linia ta de modele şi să vezi cum poţi să îţi faci produsele din nou profitabile“, a apreciat Sculley situaţia actuală în interviul acordat „Bloomberg“. El a mai afirmat că piaţa se schimbă şi Apple trebuie să se adapteze din mers.

Declaraţiile fostului director Apple vin după ce „Wall Street Journal“ şi alte publicaţii au afirmat, conform surselor lor, că Apple pregăteşte unîn ultimii ani.

John Sculley a avut cuvinte de laudă la adresa Samsung, principalul rival pentru Apple. Produsele sud-coreeniilor au ajuns, de curând, la vânzări semnificative, iar piaţa Android este dominată de această companie.

Diferenţa dintre Samsung Galaxy şi iPhone 5 nu mai este atât de mare pe cât eram obişnuiţi s-o vedem. Samsung este un competitor extraordinar. John Sculley fost director Apple

John Sculley a preluat compania într-unul din cele mai bune momente ale sale. Modelul Macintosh a fost lansat, Apple II se vindea foarte bine, interfaţa grafică interesa tot mai mulţi oameni, iar Apple era un jucător important pe piaţa nord-americană. Sculley a venit de la Pepsi, iar Jobs a spus că i-a propus să conducă o companie, nu doar să vândă apă cu zahăr o viaţă. În anii '90, Sculley a părăsit Apple, iar Steve Jobs a revenit şi a adus compania la succesul din prezent. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite