O nouă şansă pentru a dezvolta un proiect: eMAG organizează un hackathon în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

eMAG dă startul unui program de inovaţie tehnologică, numit eMAG Hackathon, cu premii de 6.000 de euro. Prima ediţie a fost dedicată angajaţilor, dar din toamnă va fi deschisă tuturor pasionaţilor de tehnologie.

Peste 60 de ingineri IT eMAG s-au întrecut, timp de 24 de ore, în dezvoltarea de aplicaţii pe o temă propusă de ei, de la proiecte pentru reţelele de socializare, pentru mobile şi web, până la aplicaţii de tip “casa inteligentă”. Aceasta este primă fază, care a fost organizată doar cu angajaţi ai companiei.

Cinci proiecte câştigătoare au fost selectate de juriul eMAG pe baza a patru criterii:  aplicabilitatea şi potenţialul de piaţă, inovaţia, impactul şi adresabilitatea, popularitatea.

Proiectul câştigător, cu cel mai bun scor pe toate criteriile, este o aplicaţie “asistent de cumpărături online”, dezvoltată ca o extensie de browser care permite utilizatorilor să gasească cea mai bună oferta pentru un produs sau un serviciu în online.

“eMAG este o companie de tehnologie care dezvoltă constant aplicaţii noi pentru îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor şi optimizarea proceselor. Avem o echipă de 140 de ingineri IT pasionaţi de tehnologie în toate formele ei şi ne-am dorit, pentru prima ediţie a programului, o competiţie care să le stimuleze creativitatea şi dorinţa de a inova. Pe lângă premii, cu siguranţă vom şi dezvolta cele mai bune proiecte,” a declarat Iulian Stanciu, director general eMAG.

Dacă prima ediţie a eMAG Hackathon s-a adresat inginerilor IT din cadrul companiei, în toamnă, programul va fi deschis la nivel naţional pentru toţi pasionaţii de tehnologie, studenţi şi profesionişti, indiferent de domeniul pentru care vor să dezvolte.

După hackathonul din weeekend, au fost alese mai multe proiecte câştigătoare, în funcţie de categorie.

Cel mai bun proiect: „Asistentul de cumpărături online”, aplicaţie dezvoltată ca o extensie de browser care permite utilizatorilor să gasească cea mai bună oferta pentru un produs sau un serviciu în online.

Premiul pentru aplicabilitate şi potenţialul de piaţă: “Dynamic Picture Filtering”, aplicaţie care are în spate un algoritm de asociere a elementelor unei imagini sau unui film. În practică, utlizatorul poate fotografia orice produs cu smartphone-ul, oriunde s-ar afla, iar aplicaţia îi va afişa ofertele magazinelor online pentru acel produs.

Premiul pentru inovaţie: “Casa Inteligentă”, aplicaţie de mobile şi web folosind sistemul Raspberry Pi, prin care utilizatorul poate controla de la distanţă toate aparatele electronice şi electrocasnice din gospodărie, dar şi sistemul de iluminare sau centrala termică.

Premiul pentru impact şi adresabilitate: Algoritmul de recomandări „Predict the unpredictable”, aplicaţia face recomandări relevante utilizatorilor în diverse domenii (filme, cărţi, muzică, produse) folosind baze de date publice.

Premiul pentru popularitate: „Facebook Top Music”, aplicaţia de Facebook stabileşte topuri muzicale pe baza preferinţelor prietenilor tăi. Topurile sunt actualizate în timp real în funcţie de ce ascultă prietenii. Aplicaţia are un potenţial mare de viralizare şi poate personaliza topurile în funcţie de oraş, ţară sau grup de prieteni.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri