O companie de jocuri video condusă de un robot cu AI a anunțat o creștere a acțiunilor peste media pieței

0
Publicat:

O companie producătoare de jocuri video care a numit un robot cu inteligență artificială ca director executiv în 2022, a anunțat o creștere a acțiunilor peste media pieței.

Doamna Tang Yu, CEO al NetDragon Websoft.
Doamna Tang Yu, CEO al NetDragon Websoft.

NetDragon Websoft, cu sediul în China, a numit programul de inteligență artificială Tang Yu ca CEO în august 2022, cu sarcina de a sprijini luarea deciziilor pentru operațiunile zilnice ale companiei.

Tang Yu este un robot humanoid virtual alimentat de inteligența artificială și a fost numit CEO al subsidiarei principale a companiei, Fujian NetDragon Websoft.

În calitate de CEO, Tang Yu conduce departamentul de "organizare și eficiență" al companiei. Robotul este, de asemenea, responsabil și de supravegherea operațiunilor.

"Robotul virtual umanoid alimentat de AI" a reușit să crească acțiunile companiei NetDragon Websoft peste indicele Hang Seng din Hong Kong, în cele șase luni de când a fost numit.

Acțiuni NetDragon Websoft. CAPTURĂ Google Finance
Acțiuni NetDragon Websoft. CAPTURĂ Google Finance

Prețul acțiunilor NetDragon Websoft este acum în creștere cu 10%, ducând valoarea companiei la peste 1 miliard de dolari.

"Credem că AI este viitorul managementului corporativ, iar numirea doamnei Tang Yu reprezintă angajamentul nostru de a aborda cu adevărat utilizarea AI pentru a transforma modul în care operăm afacerea noastră și, în cele din urmă, de a impulsiona creșterea strategică viitoare", a spus fondatorul companiei, Dejian Liu, la momentul ”angajării” robotului.

Dr. Liu a adăugat că numirea a făcut parte din strategia firmei de a se transforma într-o "comunitate de lucru bazată pe metaverse".

Doamna Tang Yu, CEO al NetDragon Websoft.
Doamna Tang Yu, CEO al NetDragon Websoft.

Compania susține că este prima din lume care a pus un robot alimentat de AI în fruntea operațiunilor sale, deși CEO-ul Alibaba, Jack Ma, a prezis că în viitor "un robot va apărea cel mai probabil pe coperta revistei Time ca cel mai bun CEO".

Raportările din China despre succesul robotului vin în contextul unei creșteri a interesului pentru tehnologia generativă AI, cu mai multe firme de top de inteligență artificială lansând noi instrumente AI.

Marți, 14 martie, OpenAI a anunțat succesorul software-ului său extrem de popular ChatGPT, numit GPT-4, prezentându-l ca o versiune "mult mai nuanțată" decât predecesorul său.

GPT-4 și-a dovedit deja capacitățile de a trece o gamă largă de examene, inclusiv examenul de barou din SUA, admiterea la facultatea de drept LSATS (Law School Admission Tes) și teste de citire și matematică SAT (Scholastic Assessment Test).

Cu toate acestea, dacă te uiți cu atenție pe website-ul NetDragon Websoft, în secțiunea echipa de conducere, Doamna Tang Yu nu apare printre manageri. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite