Noul Chromebook de la Acer ar putea fi cel mai bun laptop pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii 10 ani, computerele s-au schimbat foarte mult, iar internetul a ajuns suficient de bun cât să fie util şi un laptop bazat mai ales pe cloud. Aceasta e filosofia Google cu Chrome OS, iar acum Acer anunţă un laptop nou cu acest sistem de operare.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) e uşor, rezistă la şocuri şi ar putea fi un instrument foarte bun pentru elevi de şcoală primară sau chiar şi pentru cei care vor un notebook pentru diverse deplasări. Rezistă la căderi de la 1,22 metri, la stropi pe tastatură şi are o autonomie declarată de 12 ore. Vine cu ecran HD tactil sau fără, în funcţie de versiune, de 11,6 inci IPS. Conform datelor de la Gartner, Acer Group e pe locul întâi în lume la vânzările de dispozitive Chromebook, cu peste 33% cotă de piaţă în anul 2015, de unde şi lansarea noului dispozitiv.

Laptopul are o grosime de 22mm şi cântăreşte 1,35 kilograme. Conectivitatea e asigurată prin WiFi dual band 2x2 MIMO 802.11ac, Bluetooth 4.0, două porturi USB 3.0 şi un port HDMI. Are şi port de 3,5mm pentru căşti, dar şi cititor de carduri SD.

Chromebook 11 N7 va fi în două versiuni disponibil, adică C731 fără touchscreen, şi C731T cu ecran tactil, iar spaţiul de stocare e de 16 sau 32GB şi dispune de 4GB memorie RAM. Vor putea fi cumpărate din februarie, la preţ care porneşte de la 300 de euro. Foloseşte Chrome OS, ceea ce înseamnă că suita Google Office şi accesul la Drive sunt cele două opţiuni principale pentru editare text, creat prezentări sau salvat poze.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite