Noua ţintă a hackerilor amatori sunt gadgeturile din locuinţa ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casele vor deveni mai inteligente, dar gadgeturile care fac asta sunt vulnerabile în faţa hackerilor, după cum arată o analiză realizată de Bitdefender.

Bitdefender a analizat patru dispozitive inteligente populare, cu peste 150.000 de clienţi la nivel global, şi au reuşit să controleze gadgeturile de la distanţă, fără cunoştinţa proprietarului: WeMo Switch (priză care foloseşte o reţea WiFi ca să controleze televizoare, becuri, boxe, termostate etc.), Lifx (bec inteligent controlat prin WiFi), MUZO Cobblestone WiFi Audio Receiver (sistem audio care redă muzica de pe smartphone sau tabletă) şi Link Hub (consolă cu două becuri electrice care permite admistrarea sistemului de iluminat).

Principalele vulnerabilităţi identificate sunt legate de protocoale, proceduri de autorizare şi autentificare insuficiente, lipsa criptării în timpul configurării unui hotspot sau în timpul folosirii acestuia, conform rezultatelor investigaţiei specialiştilor, publicate în raportul „Internet of Things. Riscuri în locuinţele conectate. Trei dintre producători nu au rezolvat problemele semnalate, în timp ce al patrulea a remediat parţial vulnerabilitatea printr-o actualizare a sistemului de operare.

Internet of Things (IoT) are potenţialul de a încălca drepturile fundamentale ale omului şi bunele practici în materie de folosire a Internetului prin accesarea datelor personale până la cel mai mic detaliu. Dispozitivele colectează cantităţi enorme de date (localizare, obiceiuri, stil de viaţă, comportament, pasiuni, credinţe, stare de sănătate, etc.), care analizate individual sunt inofensive, însă corelarea acestora de către terţi poate crea un portret digital extrem de detaliat al oricărei persoane, fără consimţământul acesteia.

IoT extinde limitele supravegherii şi urmăririi, lăsând utilizatorii fără prea multe posibilităţi să îşi personalizeze setările legate de intimitate sau să controleze ce se întâmplă cu datele personale. Numărul dispozitivelor conectate la Internet a depăşit nivelul de patru miliarde de unităţi la finele anului 2015, iar industria va continua să se dezvolte într-un ritm alert pe fondul plusului de confort oferit utilizatorilor.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite