Noile căşti de la Google pot traduce în timp real 40 de limbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La evenimentul Google organizat miercuri seara, compania americană a prezentat mai multe produse noi, capul de afiş fiind ţinut de noua gamă de telefoane Google Pixel. Ceea ce a fost parţial trecut cu vederea au fost nişte căşti care se folosesc de Google Translate pentru a traduce în timp real din 40 de limbi.

Compania din Mountain View a unit potenţialul lui Google Translate, care a adoptat de curând o tehnologie bazată pe inteligenţa artificială pentru a-şi perfecţiona traducerile, cu tehnologia din spatele noilor sale Pixel Buds. Rezultatul este unul care are potenţialul de a schimba lumea.

Imaginează-ţi că eşti turist în China şi ceri indicaţii de orientare. De acum nu mai trebuie să urmăreşti gesticulările persoanei cu care vorbeşti, ci doar să fii atent la traducerea în timp real care îţi va răsuna în urechi.

În plus, totul merge şi invers. Poţi folosi difuzoarele telefonului Pixel pentru a putea traduce ceea ce vrei să spui, într-o altă limbă. În prezentarea pe care Sundar Pichai, CEO-ul Google, a ţinut-o miercuri seara, traducerea s-a petrecut în timp real, cu zero întârziere. Rămâne de văzut cum se va descurca noua tehnologie atunci când se va confrunta cu zgomotele de fundal sau cu semnalele slabe de Wi-Fi.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite