MSI lansează noile plăci video NVIDIA GeForce RTX 40

0
0

MSI anunță propria abordare a noilor serii de procesoare grafice NVIDIA GeForce RTX 4090 și RTX 4080, cu plăci video care unifică cele mai noi tehnologii grafice, designul de înaltă performanță al circuitelor electronice și răcirea avansată.

MSI GeForce RTX40.
MSI GeForce RTX40.

Propulsată de noua arhitectură ultra-eficientă NVIDIA Ada Lovelace, cea de a treia generație de plăci grafice RTX seria GeForce RTX 40 este mai mult decât rapidă, oferind jucătorilor și creatorilor un salt major în ceea ce privește performanța, randarea neuronală și multe alte capabilități de top ale platformei.

Acest progres masiv în tehnologia GPU este poarta de acces spre cele mai imersive experiențe de joc, funcții incredibile de inteligență artificială și spre cele mai rapide fluxuri de lucru pentru crearea de conținut. Aceste GPU-uri împing pur și simplu în viitor performanțele maxime ale graficii.

MSI introduce următoarele serii de plăci grafice bazate pe noua arhitectură NVIDIA Ada Lovelace:

- plăcile SUPRIM concepute pentru performanță și eficiență. Prin răcirea TRI FROZR 3S, cea mai avansată soluție de răcire cu aer de la MSI, căldura este disipată eficient de la componentele critice ale plăcii cu ajutorul unui sistem ce include TORX FAN 5.0, până la 10 conducte Core Pipes, aripioare Airflow Control cu noile margini Wave-curved 3.0 și aripioare de răcire anterograde.

image

În centrul lor, modelele bazate pe RTX 4090 și RTX 4080 16G au o cameră de vapori, în timp ce modelul bazat pe RTX 4080 12G aduce o bază de răcire masivă, din cupru placat cu nichel. Finisarea aluminiului periat de pe exteriorul cooler-ului și placa posterioară conferă o estetică de armură protectoare, ranforsând în același timp placa pe lungimea sa.

Fluxurile luminoase RGB Mystic Light cu milioane de culori și o serie de opțiuni de iluminare dinamică personalizabilă vor atrage atenția. Cu Dual BIOS, utilizatorii pot opta rapid pentru un nivel redus de zgomot sau pentru performanțe suplimentare cu o simplă apăsare a unui buton. Modelul bazat pe RTX 4090 ocupând 3,75 sloturi, în timp ce modelele RTX 4080 au un gabarit de 3,75 respectiv 3,5 sloturi.

- pe lângă versiunile răcite cu aer ale seriei SUPRIM, această generație va introduce de asemenea și o versiune cu numele SUPRIM LIQUID. Disponibilă doar pe GeForce RTX 4090, această serie implementează un sistem de răcire cu lichid în circuit închis care menține temperaturile încă și mai scăzute pentru a permite noi niveluri de performanță.

image

Radiatorul de 240 mm este răcit de o pereche de ventilatoare MSI Silent Gale P12 de 120 mm, concepute pentru a oferi o presiune masivă a aerului la un nivel de zgomot extrem de redus. Un singur ventilator TORX 5.0 deasupra unui radiator dedicat asigură o răcire mai mult decât adecvată pentru componentele de putere.

- seria GAMING TRIO a fost reîmprospătată cu un aspect nou, dar familiar, păstrând în același timp același echilibru între performanță, răcire și zgomot redus. În fruntea acestei serii de produse actualizate se află noul design TORX Fan 5.0 cu perechi de câte trei pale de ventilator conectate între ele printr-o legătură exterioară și formând o structură care concentrează fluxul de aer în sistemul de răcire actualizat Tri Frozr 3.

image

Nucleul sistemului de disipare termică pentru modelele bazate pe RTX 4090 și 4080 este reprezentat de consacrata placă de bază pentru răcire din cupru placat cu nichel. Noua serie GAMING TRIO este prevăzută cu un BIOS dual pentru a permite comutarea ușoară între modul Silent și modul Gaming pentru mai multă performanță. O placă posterioară din metal periat, cu design flow-through rigidizează placa grafică asigurând în același timp o acțiune de răcire pasivă prin intermediul plăcilor termice.

Mystic Light sincronizeză culoarea iluminării cu restul PC-ului prin Mystic Light Sync și Ambient Link. Aceste noi plăci GAMING TRIO au o dimensiune mare, cu modelul bazat pe RTX 4090 ocupând 3,75 sloturi, iar modelul bazat pe RTX 4080 ocupând 3,25 și 3 sloturi fiecare.

- seria VENTUS a revenit, fiind acum echipată cu trei dintre premiatele ventilatoare TORX 4.0. Plăcile grafice VENTUS mențin elementele esențiale pentru a îndeplini orice sarcină la îndemână.

image

Un sistem de răcire robust, o placă posterioară pentru ranforsare din aluminiu periat și o estetică bine conturată fac ca această placă grafică să fie potrivită pentru orice sistem. Fiind seria mai discretă, cele două modele VENTUS 3X bazate pe RTX 4080 sunt și mai subțiri, cu 3 și 2,5 sloturi fiecare.

SUPRIM, SUPRIM LIQUID, GAMING TRIO și VENTUS vor forma vârful de gamă al seriei MSI GeForce RTX 40. Cu toate acestea, alte serii sunt planificate să sosească în viitorul apropiat.

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite