Mit şi adevăr în autonomia laptopului: doar Apple îţi spune exact cât ţine bateria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptopurile Apple sunt unele dintre cele mai scumpe, în caz că mai conta.
Laptopurile Apple sunt unele dintre cele mai scumpe, în caz că mai conta.

Oricât s-ar lăuda producătorii, autonomia laptopurilor încă n-a ajuns la o zi. Telefoanele se descurcă ceva mai decent, dar pentru computerele portabile avem la câteva ore.

Potrivit unui studiu realizat de organizaţia de protecţie a consumatorilor Which?, autonomia este la jumătate din cea promovată de producători. Singura companie ale cărei laptopuri au depăşit în teste autonomia specificată a fost Apple. Au fost testate 67 de modele de la şapte mărci şi în şase din şapte cazuri autonomia bateriei a fost mult exagerată. 

Un caz special a fost la începutul anului, la CES 2017. LG a anunţat un laptop despre care susţinea că are autonomie de aproape o zi. Testul pe care l-a făcut pentru a-i monitoriza autonomia a fost lansat în 2007 şi, între timp, modul în care ne folosim computerele s-a schimbat destul de mult. Acelaşi test, dar cu versiunea actualizată în 2014, dă o autonomie de aproape 17 ore. O chestiune similară poate fi şi la alţi producători care se laudă cu mai mult decât au.

Astfel, HP anunţa o autonomie medie de peste nouă ore, iar în teste a ieşit la puţin peste cinci. A fost un caz similar la Dell. Toshiba, fără a mai reprezenta o alternativă la laptopuri mai bine, propune aproape opt ore şi livrează sub cinci ore. Asus ar trebui să aibă circa 10 ore, dar realitatea pune laptopurile la şase ore. În fine, Lenovo şi Acer „păcălesc“ cu vreo două ore (mai mult sau mai puţin). Desigur, variază de la produs la produs şi de la utilizator la utilizator, dar în caz că ai surprize, măcar acum ştii. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite