Microsoft Teams introduce subtitrarea şi transcrierea în timp real în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft Teams. FOTO Shutterstock
Microsoft Teams. FOTO Shutterstock

Începând din luna iulie, platforma Microsoft Teams permite subtitrarea şi transcrierea în timp real şi în limba română.

Noua opţiune lingvistică oferă vorbitorilor de limba română, care utilizează platforma, posibilităţi şi mai ample în desfăşurarea muncii hibride, prin îmbunătăţirea comunicării cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligenţă artificială.

Subtitrarea în timp real din Microsoft Teams este o opţiune ce facilitează interacţiunile între participanţii la meeting, printr-un acces mai facil la schimbul de informaţii. Opţiunea creează subtitrări live ale discuţiilor între participanţi. Textul este automat scris în partea de jos a ecranului, fiind însoţit şi de numele persoanei care vorbeşte (cu excepţia cazului în care vorbitorul alege să nu fie identificat astfel).

Unul dintre beneficiile majore ale acestei facilităţi este faptul că întâlnirea este mult mai productivă şi mai incluzivă pentru persoanele care au deficienţe de auz sau care nu cunosc foarte bine o limbă străină. În plus, subtitrarea automată oferă suport vizual pentru o mai bună înţelegere a discursului, în cazul în care participanţii se află într-un loc zgomotos.

Transcrierea în timp real din Microsoft Teams este o caracteristică care permite transcrierea automată în timpul întâlnirilor online, informaţii importante putând fi uşor localizate după încheierea discuţiei. În acelaşi timp, transcrierile pot fi salvate ulterior pe desktop sau web. O astfel de funcţie îmbunătăţeşte productivitatea, deoarece participanţii la întâlnire se pot concentra pe comunicarea în timp real şi pot accesa transcrierea după ce întâlnirea s-a încheiat, pentru a evidenţia anumite aspecte. 

Cum pot fi accesate noile funcţii?

Pentru activarea opţiunii Subtitrare în timp real, trebuie selectat butonul „Activaţi subtitrări live” din bara de activităţi (indicată prin trei puncte) din meniul video call-ului. În panoul Subtitrări live din partea de jos a ecranului se poate selecta opţiunea lingvistică şi de acolo Limba Română. Subtitrările în limba română vor apărea în partea de jos a ecranului. De asemenea, subtitrările pot fi dezactivate urmând aceiaşi paşi.

Pentru activarea opţiunii Transcriere în timp real, după începerea întâlnirii în Microsoft Teams, trebuie selectat butonul „Începe transcrierea” din bara de activităţi. După începerea transcrierii, selectaţi Limba Română. Transcrierea în timp real în limba română se poate vedea în partea din dreapta a ecranului. După finalizarea acesteia, transcrierea va fi salvată în secţiunea de chat a întâlnirii şi ulterior poate fi descărcată pe desktop. De asemenea, transcrierea în timp real poate fi dezactivată urmând aceiaşi paşi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite