Microsoft, lansări pentru fiecare lună de toamnă. Windows 8 pe 26 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Ballmer prezintă atuurile Windows 8. FOTO: Mediafax
Steve Ballmer prezintă atuurile Windows 8. FOTO: Mediafax

Microsoft a anunțat că Windows Phone 8 va fi lansat oficial în noiembrie, iar Windows 8 la finalul lunii octombrie. Cel din urmă este primul sistem de operare de la Microsoft care va funcționa și pe tablete. Utilizatorii vor avea la dispoziție două interfețe, cea clasică și cea „Metro”, lansată în 2010 cu Windows Phone 7.

Windows Phone 8 a fost anunțat în luna iunie și preconizat pentru toamnă, dar în acel moment nu s-a comunicat nimic exact. Acum, Microsoft a revenit și a spus că versiunea RTM (pentru producătorii de echipamente) va fi lansată în septembrie, urmând ca versiunea finală să fie disponibilă din noiembrie. WP8 va fi lansat pe terminale produse de Nokia, Samsung și HTC în primă fază, urmând să se alăture și alții pe parcurs. Specificațiile preliminare cuprind trei tipuri de rezoluție a ecranului, procesoare Qualcomm cu mai multe nuclee și memorie RAM de minimum 512MB, cel mai probabil de 1GB.

Data lansării oficiale pentru Windows 8 este 26 octombrie, iar această versiune vine cu câteva schimbări față de precedentele. Va fi primul Windows destinat atât calculatoarelor, cât și tabletelor, va avea două interfețe și actualizarea va costa doar 40 de dolari. Pe lângă tableta Microsoft Surface, Intel a mai anunțat că vor fi disponibile cel puțin 20 de astfel de dispozitive până la finalul anului, toate cu procesoarele companiei. Veștile despre noile produse Microsoft au adus și o creștere a acțiunilor cu 17%.

Președintele Nokia, Stephen Elop, a declarat că va urma o campanie îndrăzneață și agresivă odată cu campania lansărilor de toamnă, dar cel mai probabil ea va debuta abia în noiembrie, când Microsoft va avea produse pentru toate piețele. În ceea ce o privește pe cea a tabletelor, iPad este principalul concurent care a ajuns deja la a treia generație și vânzările nu dau semne de scădere. Cât despre piața smartphone-urilor, Windows Phone 8 poate ocupa locul trei, în urma Android și iOS, două platforme care domină în proporție de 90% piața.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite