Lenovo lansează primul smartphone de gaming sub brandul Legion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legion este brandul de gaming în care Lenovo a investit resurse importante în ultimii ani şi nu este surprinzător ca acelaşi foarte cunoscut brand să fie acum folosit pentru a aduce pe piaţă şi smartphone-uri dedicate jocurilor.

Lenovo lansează, sub brandul Legion, folosit până acum pentru laptopurile de gaming ale companiei, şi un prim smartphone de gaming, numit Legion Phone Duel.

Legion Phone Duel beneficiază de mai multe caracteristici prin care se diferenţiază. Una dintre acestea este camera frontală de tip pop-up (care iese din corpul telefonului când este folosită), plasată pe una din laturile dispozitivului.

A fost preferată această manieră pentru că cele mai multe jocuri sunt jucate ţinând telefonul în mod landscape. Cu o cameră montată pe una din laturile lungi ale telefonului, se asigură că aceasta poate fi folosită în timpul jocurilor pentru selfie-uri sau filmare.

Camera în sine are un senzor de 20MP, cu f/2.2 apertură şi o deschidere de 81,7 grade. Există şi un led, la fel ca la laptopuri, care se aprinde atunci când camera este folosită.

Un alt aspect distinctiv vine din faptul că Legion Phone Duel are în dotare două baterii de 2,500mAh şi două intrării USB-C prin care se face încărcarea. Încărcătorul de 90W din pachet alimentează bateria până la 50% în 10 minute şi are nevoie de doar jumătate de oră pentru o încărcare completă.

Imagine indisponibilă

Ecranul AMOLED este doar 1080p, ceea ce poate fi puţin dezamăgitor pentru gamerii care aşteptau o rezoluţie mai mare, cu o rată de reîmprospătare de 144Hz.

Altfel, noul smartphone Lenovo are la bază un chipset Snapdragon 865 Plus, cu până la 12GB RAM şi 512GB spaţiu de stocare. Nu lipseşte nici suportul 5G, producătorul optând pentru frecvenţa sub-6GHz.

Lenovo nu a anunţat deocamdată preţul la care va fi comercializat Legion Phone Duel, smartphone care va fi lansat în curând inclusiv în Europa.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite