iViaţă? Apple a actualizat şi suita de aplicaţii iLife şi le oferă gratuit cu noile tablete iPad şi noile Macbook Pro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suita iLife de la Apple este îmbunătăţită şi oferită gratuite cu noile dispozitive. FOTO The Verge
Suita iLife de la Apple este îmbunătăţită şi oferită gratuite cu noile dispozitive. FOTO The Verge

Apple a prezentat azi, la sediul său din California, noile tablete iPad, două laptopuri îmbunătăţite şi noua suită de aplicaţii iLife. Poate cel mai important detaliu este că sunt oferite gratuit cu fiecare dispozitiv nou. Iar iWork se descurcă mai bine pe web.

Suita iLife este compusă din aplicaţiile iPhoto, iMovie şi Garageband care îţi permit să post-procesezi poze, să montezi videoclipuri, respectiv să te simţi compozitor. Aplicaţiile sunt actualizate atât pentru iOS, cât şi pentru Mac OS X, iar pe PC-uri erau deja oferite gratuit la cumpărare, dar în App Store, spre descărcare pe iPhone sau iPad, te costau câţiva dolari.

Toate aplicaţiile sunt oferite acum cu suport de iCloud, astfel că începi să montezi un videoclip pe iPhone, dar poţi relua foarte uşor de pe Mac, dacă ţii neapărat, iar apoi îl ai disponibil şi pe Apple TV. Actualizarea aduce, în primul rând, o interfaţă simplificată şi, conform lui Eddy Cue, vicepreşedinte Apple pe Internet şi Servicii, aplicaţiile sunt optimizate pentru a rula pe Mac OS X Mavericks, noua versiune a sistemului de operare, şi pe iOS 7.

În Garageband, dacă obişnuieşti să compui, vei putea lucra cu până la 32 de track-uri, dacă ai un iPhone 5s sau una dintre cele două tablete iPad cu procesor A7. Pe celelalte numărul se reduce la 16. Pe desktop, utilizatorii vor avea la dispoziţie şi ceea ce Apple denumeşte drummer. Este, în fapt, o colecţie de chitarişti cu diverse nume care cântă într-un anume fel. Poţi cumpăra alţii direct prin aplicaţie. 

iMovie pentru iOS include câteva funcţionalităţi din versiunea de desktop, iar dacă ai iPhone 5s şi filmezi în slow motion vei putea să te joci cu acest efect. Toate aplicaţiile vor fi oferite gratuite cu noile echipamente, dar actualizarea este gratuită, dacă le-ai cumpărat deja.

Cât despre iWork, suita pentru activităţi de productivitate, au fost îmbunătăţite interfeţele aplicaţiilor Pages, Number şi Keynote, atât pentru Mac OS, cât şi iOS, iar Apple îşi provoacă rivalii. iWork a învăţat să comunice cu iCloud şi să vină cam la acelaşi nivel de funcţionalitate oferit de Google prin Drive. Cum a spus Eddy Cue, poţi crea pe iPhone, poţi edita pe Mac şi poţi împărtăşi documentul cu un prieten blocat pe PC.

Hai să discutăm, suntem şi pe Facebook.

Află mai multe despre noile produse Apple:

Apple şi „cuplul teribil“ de tablete: iPad Air şi iPad mini 2 au hardware similar, dar le despart doar doi inci de ecran

iPad devine iPad Air: de pe 1 noiembrie în România

iPad Mini 2: la fel de puternic ca şi fratele său mai mare iPad Air

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite