Investiţie de 100.000 de euro în Smart Bill - o soluţie românească de facturare folosită de peste 20.000 de companii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Smart Bill, soluţia romanească de facturare folosită de peste 20.000 de companii, anunţă atragerea unei investiţii de tip angel-investment de până în 100.000 de euro, din partea lui Lucian Todea, business-angel român şi fondatorul ITNT. Compania ITNT este cunoscută la nivel mondial prin prisma celui mai de succes produs al acesteia: soft32.com.

Investiţia va fi fructificată pentru lansarea Smart Bill pe piaţa internaţională în ţările vorbitoare de limbă engleză prin conturarea unor diferenţiatori cheie pentru fiecare cultură în parte.

„După ce în luna aprilie anunţam formarea unui Board of Investors din care face parte şi Radu Georgescu, antreprenor în serie şi investitor, a venit momentul să trecem la nivelul următor în dezvoltarea Smart Bill: extinderea pe piaţa internaţionlă. În acest sens, primele pieţe pe care le vizăm sunt Statele Unite si India”, menţionează Radu Hasan, Co-Fondator şi CEO Smart Bill.

Aportul financiar adus de infuzia de capital, cât şi implicarea activă a investitorului Lucian Todea în deciziile strategice de management ale companiei precum şi experienţa de business în mediul internaţional a lui Radu Georgescu, asigură companiei o nouă direcţie de dezvoltare.

Lucian Todea este Fondatorul ITNT, una dintre cele mai de succes iniţiative antreprenoriale din România în domeniul IT, dezvoltatorul platformei de distribuţie software soft32.com. Lansată în 2003, ITNT a devenit în doar 3 ani de la înfiinţare una dintre cele mai importante companii de profil din România potrivit "Anuarului de business al României - Cei mai mari jucători din economie", ediţiile 2006-2012. La nivel mondial, reputaţia platformei o precede pe cea a companiei ITNT, prin prisma celor peste 100.000 de aplicatii de Windows, Mac si Mobile, dar mai ales a celor peste 500 milioane de vizitatori unici de la lansare şi până în prezent.

"Cred cu tărie că orice idee care şi-a dovedit valoarea merită un sprijin în momentul oportun, mai ales când obiectivul este extinderea pe piaţa internaţională. De aceea, decizia de a investi în Smart Bill a venit în mod natural, având în vedere faptul că vorbim de o altă iniţiativă antreprenorială de succes, cu capital 100% românesc, care a devenit liderul de piaţă în România pe segmentul programelor de facturare şi gestiune", a declarat Lucian Todea, fondator ITNT şi Angel Investor al Smart Bill.

Tranzacţia în urma căreia Lucian Todea deţine 5% din acţiunile Smart Bill a fost realizată cu ajutorul Biriş Goran, societate care ocupă o poziţie de top în clasamentul firmelor de avocatură din România şi care este recunoscută în industria IT/online pentru asistenţa acordată unor investitori şi antreprenori în numeroase tranzacţii sonore, dar şi pentru facilitarea investiţiilor din domeniu prin iniţiativa VentureConnect.  

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite