Invazie de clipuri pe Instagram. Primul care a profitat a fost Justin Bieber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu au trecut mai mult de două zile de când Instagram permite urcarea de video-uri, că utilizatorii săi au uploadat deja 5 milioane de clipuri. Printre ei se numără şi mai multe vedete.

Potrivit cnet.com, de când Instagram a actualizat aplicaţiile de iOS şi Android, utilizatorii au urcat 5 milioane de video-uri în doar 24 de ore. Clipurile de pe Instagram pot avea 15  secunde, care pot fi înregistrate pe bucăţi mici. Spre deosebire de Vine, care pare principalul rival în disputa aplicaţiilor de înregistrare a filmelor scurte, Instagram a adus şi 13 filtre noi, plus o stabilizare digitală numită Cinema.

Reţeaua socială deţinută de către Facebook are 130 de milioane de utilizatori activi. Cei care au urcat clipuri au creat 40 de ore de conţinut în fiecare minut, cele mai multe venind joi seară, în momentul în care în Statele Unite ale Americii se disputa meciul al şaptelea din finala campionatului de baschet, NBA, între Miami Heat şi San Antonio Spurs, câştigată de cei de la Heat. Primele rezultate, bazate şi pe entuziasmul iniţial al oamenilor de pe reţea, arată că mişcarea a fost una inspirată şi poate aduce video-ul către mase şi să transforme orice persoană în regizor.

Există şi nemulţumiţi

Cu toate acestea, nu au existat numai oameni mulţumiţi. Chiar şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul” ni s-a spus că există o anumită lentoare a urcării videoclipurilor pe reţea, cauzată de viteza internetului şi de serverele Instagram. De asemenea, în Statele Unite ale Americii, unele persoane s-au plâns că videoclipurile nu au mai ajuns niciodată să fie postate, din cauza erorii de upload.

Pe aplicaţia Knotch, creată de românca Anda Ganscă, care analizează părerea oamenilor despre anumite concepte, părerile sunt împărţite, dar primirea Instagram cu Video nu a fost atât de călduroasă pe cât aşteptau cei de la Facebook. Majoritatea opiniilor sunt negative.

image

Vedetele au postat videoclipuri

Instagram are o serie de vedete care folosesc reţeaua. Printre ele se numără cântăreţul Justin Bieber, baschetbalistul american LeBron James, dar şi actriţa Zooey Deschanel.

Clipul lui LeBron James poate fi vizualizat accesând linkul din tweet-ul de mai jos.

Clipul lui Zoeey Deschanel poate fi accesat la acest link.

Paris Hilton a postat şi ea primul video pe Instagram.

Justin Bieber a fost prima vedetă care a încercat clipurile de pe Instagram. Nici el nu a înţeles exact cujm se face, deoarece ideea nu este neapărat să te filmezi singur şi să vorbeşti timp de 15 secunde, ci să te ajuţi de posibilitatea de a înregistra pe bucăţi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite