Instagram, principala platformă folosită de pedofili. Ce avertizează cercetătorii

0
Publicat:

Instagram este principala platformă folosită de reţelele de pedofili pentru a promova şi vinde conţinut care prezintă abuzuri sexuale asupra minorilor, potrivit unui raport al Universităţii Stanford şi al Wall Street Journal (WSJ), relatează AFP, citată de Agerpres.

Există mai multe platforme folosite de reţelele de pedofili. FOTO  Shutterstock
Există mai multe platforme folosite de reţelele de pedofili. FOTO Shutterstock

Cercetătorii de la centrul Cyber Policy al prestigioasei universităţi din Silicon Valley au rătat miercuri că „reţele mari de conturi, care dau impresia că sunt operate de minori, promovează în mod deschis vânzarea de conţinut" de pornografie infantilă,.

„Instagram este în prezent cea mai importantă platformă pentru aceste reţele datorită caracteristicilor precum algoritmii de recomandare de conţinut şi mesageria care ajută vânzătorii să intre în contact cu cumpărătorii", au adăugat ei.

Publicitate la conţinutul care prezintă abuz sexual asupra minorilor

Pe Instagram, filială a Meta, nu este nevoie nici ca pedofilii, nici ca aceste reţele să dea dovadă de multă ingeniozitate.

O simplă căutare cu cuvinte cheie precum #pedowhore sau #preteensex afişează conturi care folosesc aceşti termeni pentru a face publicitate conţinutului care prezintă abuz sexual asupra minorilor, potrivit WSJ.

„Pretind că sunt operate chiar de copii şi folosesc pseudonime cu tentă sexuală", precizează articolul cu privire la unele profiluri.

Deși nu spun direct că vând aceste imagini, conturile prezintă meniuri cu opţiuni, inclusiv solicitarea de anumite acte sexuale, în unele cazuri.

„Copiii sunt disponibili pentru «întâlniri»”

Aceiași cercetătorii au semnalat și existența unor oferte pentru videoclipuri cu scene de bestialitate şi automutilare. „La un anumit preţ, copiii sunt disponibili pentru <<întâlniri>>  în persoană", se mai arată în articol.

În raportul se arată și care este rolul jucat de algoritmii popularei reţele de socializare: un cont de test creat de cotidianul de afaceri a fost „inundat cu conţinut care sexualizează copiii" după ce a dat click pe câteva astfel de recomandări.

Meta nu a răspuns imediat unei solicitări de reacţie din partea AFP.

Wall Street Journal spune însă că gigantul reţelelor sociale a recunoscut că au existat probleme în cadrul serviciilor sale de securitate şi a spus că a creat un „grup de lucru" pentru a se ocupa de această problemă..

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite