Instagram adaugă o funcţie de recuperare a postărilor şterse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instagram logo

Instagram nu va mai elimina direct postările utilizatorilor săi, pentru a-i proteja de pierderea postărilor proprii şterse din greşeală sau în urma unui hack.

Instagram lansează “recently deleted”, o funcţie ce permite utilizatorilor să recupereze postările şterse din diverse motive. Orice postare ştearsă va intra în noua secţiune de unde va putea fi recuperată înainte de a fi ştearsă complet.

Postările şterse vor fi păstrate timp de 30 de zile în “recently deleted”, înainte de a fi eliminate permanent. În tot acest timp, utilizatorul poate recupera oricare dintre postările ajunse aici.

Noua facilitate poate fi văzută ca un Recycle Bin temporar şi funcţionează la fel ca funcţiile similare din multe aplicaţii, precum Apple Photos ori Google Photos, care nu elimină imediat conţinutul şters de utilizator, ci îl păstrează o perioadă, timp în care poate fi recuperat.

În cazul Instagram, aceasta are un dublu rol de protecţie. Pe de o parte, utilizatorul este protejat, astfel, de propriile erori, precum ştergerea din greşeală a unei postări. Pe de altă parte, este o măsură de protecţie în cazul în care utilizatorul pierde accesul asupra propriului cont, ca urmare a unui hack. Chiar dacă hackerul îi şterge unele dintre postări, utilizatorul îşi poate recupera contul şi postările şterse în cele 30 de zile în care acestea sunt păstrate în “recently deleted”.

Recuperarea postărilor şterse se va face doar după ce utilizatorul parcurge un pas suplimentar pentru verificarea identităţii, care va implica comunicarea prin SMS sau email. Acest pas nu vine în locul protecţiei 2FA (Two-Factor Authentication), ci o completează.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri