Articol publicitar

Imprimantă wireless: argumente pro și contra

0
0

Nu există nicio îndoială că apariția documentelor electronice a dus la o diminuare a utilizării hârtiei, atât la locul de muncă, cât și în mediul personal. Cu toate acestea, în funcție de sarcinile pe care le îndeplinesc, pentru unii utilizatori, o imprimantă wireless este încă esențială. Este conectivitatea wireless cu adevărat utilă pentru acest tip de dispozitiv?

adevarul evelyn geissler 2yeV8n03SEE unsplash jpg

În secțiunile următoare vom analiza câteva dintre avantajele pe care le oferă o imprimantă wireless acasă sau la birou. De asemenea, vom trece în revistă cele mai frecvente dezavantaje ale acestei tehnologii. Să începem!

Care sunt avantajele cumpărării unei imprimante wireless?

A avea o imprimantă wireless la birou sau acasă va fi foarte practic din mai multe motive. Aruncă o privire asupra principalelor avantaje ale acestui tip de dispozitiv în viața de zi cu zi.

Evitarea firelor

Primul motiv pentru care ar trebui să te gândești să cumperi o imprimantă wireless este faptul că nu mai sunt necesare cabluri. În general, atunci când se utilizează periferice, acestea trebuie să fie legate de computer printr-un cablu, iar în unele cazuri acestea sunt inevitabile. De exemplu, camerele web sau monitoarele externe folosesc frecvent o conexiune prin cablu pentru a funcționa. Cu toate acestea, cu o imprimantă wireless, este posibil să se conecteze cele două dispozitive fără a fi nevoie rulezi un cablu sau să faci conexiuni fizice. Acest lucru îți oferă un confort sporit și îți permite să te bucuri de un mediu de lucru mai curat și mai ordonat.

Instalare oriunde

Deoarece nu este nevoie să folosești un cablu pentru a stabili conexiunea între dispozitive, imprimanta wireless oferă o mai mare libertate de instalare. Acesta nu este limitată de lungimea cablului și nu trebuie să fie amplasată în apropierea calculatorului. Astfel, poți instala aceste imprimante oriunde îți este cel mai convenabil.

Imprimarea de pe mai multe dispozitive

Un alt punct forte al acestor imprimante este faptul că permit imprimarea de pe diferite dispozitive. Datorită conexiunii Wi-Fi, orice computer conectat la rețeaua locală va avea acces la resursele imprimantei. Prin urmare, acest tip de periferic este ideal pentru birourile în care mai multe calculatoare trebuie să imprime. La nivel personal, o imprimantă wireless îți va permite să imprimi documente de pe orice dispozitiv, inclusiv telefoane mobile și tablete.

Imprimare la distanță

Legat de aspectul anterior, imprimanta wireless rămâne accesibilă de oriunde din casă, atâta timp cât există acoperire de rețea wireless. Nu mai trebuie să imprimi de pe desktop. Acum, după ce ai configurat accesul imprimantei la rețeaua wireless, poți imprima documente de pe canapea, din pat sau din grădină, dacă îți este mai comod.

Unele mărci oferă, de asemenea, imprimare în cloud, ceea ce îți permite să imprimi chiar și atunci când nu ești acasă sau la birou.

De ce să nu cumperi o imprimantă wireless

Deși avantajele depășesc probabil dezavantajele, trebuie să trecem în revistă unele dintre cele mai frecvente probleme legate de imprimantele wireless.

Securitate

Conexiunile fără fir sunt mai vulnerabile la atacurile externe. Dacă intenționezi să inslaezi o imprimantă wireless acasă, este posibil să nu îți faci prea multe griji în această privință. Cu toate acestea, în mediile de lucru, anumite persoane pot avea interesul de a ataca rețeaua. Ca urmare, aceștia vor avea acces la toate resursele, inclusiv la imprimanta conectată. În orice caz, fie că te afli acasă sau la serviciu, nu uita  că conectivitatea wireless este mai puțin sigură decât cea prin USB.

Configurație

O altă problemă cu care se confruntă utilizatorii atunci când încearcă să utilizeze imprimante wireless este configurarea. În cazul conexiunilor prin cablu, este probabil ca Windows și macOS să recunoască rapid imprimanta și chiar să instaleze driverele necesare. Pe de altă parte, o imprimantă wireless trebuie să fie configurată pentru a accesa rețeaua și apoi să fie recunoscută de calculatoarele tale. În acest caz, va trebui să cauți cheia wifi și să parcurgi câțiva pași suplimentari din panoul de configurare al dispozitivului și de pe computer. Nimic imposibil, dar cu siguranță este un proces mai laborios decât o conexiune prin cablu.

Acoperire Wi-Fi

În acest caz, mai degrabă decât să fie un dezavantaj al acestor imprimante wireless, acesta este un aspect de care trebuie să ții cont. Probabil că te gândești să cumperi o imprimantă cu acest tip de conectivitate pentru a nu fi nevoit să o instalezi lângă computer sau să imprimi de la distanță. În acest caz, trebuie să ții cont de faptul că ambele dispozitive trebuie să aibă o acoperire wifi bună. În caz contrar, imprimarea unui document va deveni o adevărată bătaie de cap.

Răspuns mai lent

În cele din urmă, am dori să îți reamintim că conexiunile wireless sunt mai lente decât cele prin cablu. Evident, în cele mai multe cazuri, diferențele de viteză pot fi asumate de către utilizator. Cu toate acestea, dacă imprimi un număr mare de documente în fiecare zi, este posibil să apreciezi răspunsul rapid al unei imprimante.

Citește mai multe despre: emag
Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite