Huawei P8 - gadgetul care a adus canicula la Londra. Cum se diferenţiază camera foto de celelalte telefoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Huawei a lansat astăzi la Londra modelul Huawei P8, cel mai inovator telefon al companiei de până acum, cu un accent serios pe camera foto.

La Londra vremea e caniculară. Aşa zic locuitorii capitalei Marii Britanii. Sunt 26 de grade, iar junii stau fără tricouri, iar fetele au renunţat la inhibiţii şi, indiferent de vârstă, au ales fustele scurte. O vorbă de astăzi spune cam aşa: "la Londra vara a venit într-o miercuri de aprilie".

Huawei P8 promite să facă din noapte zi, aşa că nu se putea o zi mai bună pentru compania chinezească pentru a prezenta acest telefon, în clădirea Old Billingsgate, la umbra Tower Bridge şi a unui crucişător al marinei militare britanice. Huawei aduce canicula cu P8, iar eu vă aduc primele imagini cu telefonul, pentru ca mai apoi să revin şi cu un video de prezentare.

image

Huawei P8 e prezentat ca o combinaţie între tehnologia de top şi design. La nivelul originalităţii, e greu de judecat un smartphone în momentul de faţă. P8 aduce aminte pe alocuri de Sony Xperia Z3, iPhone 6 sau alte modele de la ZTE. Însă este fabricat de aluminiu şi este foarte plat, designerii companiei lăudând liniile telefonului.

De asemenea, Huawei a comparat direct telefonul cu iPhone 6 şi Samsung Galaxy S6, care sunt mai groase decât cei 6,4 milimetri de la telefonul chinezesc. Un detaliu interesant e că fiecare bucată de aluminiu din care e făcut telefonul e realizată în 810 minute. Evident, Huawei P8 are un design unibody, fiind făcut dintr-o singură bucată de aluminiu.

Huawei P8 va sosi în magazine în patru culori, care de data asta aduc aminte foarte clar de iPhone 6 - auriu, argintiu, negru şi alb. De asemenea, are o serie de huse, accesorii de calitate şi o cutie care va face deliciul pasionaţilor de unboxing din toată lumea.

image

De asemenea, telefonul va avea o carcasă de 4,3 inci, pentru spatele telefonului, care va avea un ecran eInk ca în cazul Yota Phone, pe care putem să avem calendarul, agenda sau alte informaţii rapide pe care vrem să le accesăm şi să nu consumăm bateria. Această carcasă a fost prezentată de Tech Adevărul la Mobile World Congress 2014, unde o companie chinezească vindea astfel de carcase pentru orice smartphone, inclusiv iPhone sau Samsung. 

Citeşte mai mult despre carcasele Oaxis eInk în acest articol. 

Galerie foto cu Huawei P8 în detalii de construcţie. 

Camera foto e revoluţionară

Pentru Huawei, camera foto nu reprezintă doar mulţi megapixeli, un slogan pe care l-a adoptat şi HTC acum doi ani, când a lansat camera ultrapixel. Cu toate acestea, abordarea Huawei e diferită. Huawei îmbunătăţeşte contrastul fotografiilor şi luminează fotografiile făcute în întuneric.

Astfel, camera de 13 megapixeli are un senzor în patru culori, faţă de cele în trei culori de până acum. De asemenea, Huawei susţine că a îmbunătăţit stabilizarea optică. Dacă iPhone 6 Plus are o stabilizare de 0,6 grade, Huawei o dublează la 1,2 grade. 

Senzorul în patru culori e de tip RGBW - Red, Green, Blue, White. Acesta saturează fotografiile mai bine şi prezintă mai multe detalii. Potrivit Huawei, camera are cu 32% mai mult contrast şi luminozitate faţă de alte camere de telefoane mobile de pe piaţă. Scopul unei asemenea camere este să ofere culori mai naturale şi mai puţin zgomot în lumină scăzută.

image

Tot pentru cei care vor folosi camera foto, Huawei a dotat telefonul cu mai puţine funcţii, dar cu tehnologii mai bune în spate. După lansare, nimeni nu va mai fi interesat de aceste detalii, ci pur şi simplu de rezultatul final. Astfel, Huawei P8 are un senzor ISP (Independent Signal Processor) independent, care duce la reducerea zgomotului din fotografii făcute în lumină mai slabă.

În toată prezentarea Huawei, telefonul a fost comparat la caracteristicile camerei foto cu iPhone 6 Plus, despre care se spune că are una dintre cele mai bune camere de pe piaţă.

Un lucru vizibil la camera foto de pe Huawei P8 e faptul că nu iese în afară, ca la iPhone 6 sau Samsung Galaxy S6. În plus, pentru cei care vor să fie mai creativi, camera foto are patru funcţii interesante - putem să facem graffiti cu lumină, să realizăm imagini de tip light painting sau să creăm o fotografie cu stelele, deşi ultima caracteristică e greu de realizat cu un smartphone şi o vom testa,.

image

O altă funcţie a camerei e posibilitatea de a conecta trei telefoane (încă nu am înţeles dacă e vorba de trei telefoane de orice fel sau neapărat Huawei P8) care să filmeze în acelaşi timp, pentru a crea un videoclip montat în direct. Astfel, unul dintre creatori poate fi regizorul, care să selecteze unghiul camerei.  Practic, camera-mamă va fi întotdeauna cea de pe Huawei P8, la care putem conecta alte trei unghiuri.

Preţ Huawei P8

Huawei P8 va avea un preţ de 500 de euro pentru varianta cu 3 GB de RAM şi 16 GB capacitate de stocare. Pentru telefonul de 64 de GB preţul va fi de 600 de euro. În România va fi disponibil abia peste o lună. 

Huawei P8 Max va costa 550 de euro pentru varianta de 32 de GB capacitate de stocare, iar preţul pentru cel de 64 de GB va fi de 650 de euro. 

Specificaţii tehnice şi conectivitate îmbunătăţită

Telefonul Huawei P8 are tot ce-i trebuie la nivel de specificaţii tehnice. De altfel am ajuns într-un moment al industriei când cele mai bune telefoane nu se mai pot deosebi prin performanţele tehnice pure, toate fiind la un nivel extraordinar.

Memoria RAM a terminalului este de 3 GB, iar ecranul este unul de 5,2 inci Full HD. Procesorul e produs de Huawei şi e octa-core. Se numeşte Kirin 930, dar nu acesta e lucrul cel mai important.

Grosimea telefonului este de 6,4 milimetri, iar designul ne aduce finisaje de aluminiu, margini subţiri, în tonul pieţei.

image

Pentru o conecivitate mai bună, Huawei P8 are două antene pentru semnal. De asemenea, acestea se comută inteligent, în momentul în care blocăm cu degetul semnalul telefonului (aşa-numita Dead Hold). 

În plus, WiFi+ şi Roaming+ sunt soluţii inteligente ale Huawei prin care telefonul ne sugerează cea mai bună reţea WiFi din zonă şi se conectează de trei ori mai rapid la o reţea locală, atunci când suntem în roaming. 

Pe ecranul Full HD de 5,2 inci Huawei a introdus o nouă tehnologie de touch, numită Rich Touch. Dacă ciocănim ca la uşă în ecran, de două ori, putem să facem capturi ale ecranului, ori integrale, ori doar porţiuni. Aceste gesturi sunt destinate celor care vor să selecteze informaţii scurte de pe paginile web, cum facem cu Evernote Clipper de exemplu, şi să le trimitem în mail. 

Alte specificaţii tehnice noi prezentate de Huawei sunt funcţiile de eliminare a zgomotului de fond în cazul unui telefon, dar şi posibilitatea de a vorbi pe speaker de la doi metri distanţă de terminal. 

Huawei P8 Max 

Pe lângă P8, Huawei a prezentat şi un phablet de 6,8 inci, practic de dimensiunea unei tablete. E cel mai saturat ecran de pe piaţă, deci dacă vă plac culorile foarte vivide, e un telefon pentru voi. 

Telefonul are trei moduri de vizualizare - clasic, Landscape, dar poate fi împărţit şi în două ecrane, pentru a face un multitasking real. 

Bateria telefonului e de 4.360 de miliamperi. Huawei P8 Max are o grosime de doar 6,8 milimetri, mai subţire decât iPhone 6 Plus sau Samsung Galaxy Note 4.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite