Articol publicitar

HUAWEI nova 10 Pro: o combinație unică de hardware, pe cât de cool, pe atât de strălucitoare [TECH REVIEW]

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

HUAWEI a lansat noul HUAWEI nova 10 Pro, ce aduce pasionaților de tehnologie o combinație între un design elegant, performanța unei camere frontale ultra puternice și încărcare rapidă SuperCharge, de 100W.

image

Nova este o serie specială a celor de la Huawei, care se adresează în primul rând tinerilor, venind la un preț accesibil și incluzând funcții de vârf, iar HUAWEI nova 10 Pro păstrează această filozofie.

În plus, nova 10 Pro îmbunătățește designul original Star Orbit Ring și propune un nou design Star Orbit Craft, care aduce mai multă strălucire texturii și o face mai catifelată la atingere.

Modelul testat este în varianta Starry Silver, un gri mat care nu reține amprentele și pune în valoare designul auriu Star Orbit Ring, pentru un aspect și o senzație de rafinament.

HUAWEI nova 10 Pro este un smartphone înalt și suplu cu o grosime de 7,88 mm și cântărind 191 g, păstrând un echilibru perfect între performanță și construcție, fapt ce-l face ușor de ținut în mână. Desigur, dacă ți-e teamă de accidente poți să-l pui în husa inclusă în cutia smartphone-ului.

Ecranul viu colorat este un OLED cu diagonala de 6.78 inci și o rezoluție 1200×2652, care oferă o îmbunătățire spectaculoasă a detaliilor. Noul smartphone poate reda 1,07 miliarde de culori, are HDR10, o rată de refresh ridicată de până la 120 Hz și o rată de eșantionare tactilă de 300 Hz, pentru o experiență de utilizare mai fluidă în activitățile zilnice, navigarea web sau alte interacțiuni. În partea de jos a ecranului, se găsește un senzor de amprentă sigur și rapid.

HUAWEI nova 10 Pro utilizează sistemul de operare Android 11, cu interfață EMUI 12.0.1 și integrează ecosistemul inteligent și inovator AppGallery. Fiind una dintre primele trei piețe de aplicații la nivel global, AppGallery oferă o mare varietate de aplicații internaționale și locale sub forma a 18 categorii, inclusiv navigație și transport, știri, social media și multe altele.

AppGallery este disponibilă în peste 170 de țări și regiuni, cu peste 580 de milioane de utilizatori activi lunar (43 de milioane în Europa) la nivel global.

Capturi de ecran de pe HUAWEI nova 10 cu aplicațiile care se regăsesc pe telefon și care pot fi descărcate prin AppGallery.

image

Peste 5,75 milioane de dezvoltatori din întreaga lume s-au înregistrat pentru a se alătura Alianței dezvoltatorilor Huawei, ceea ce a dus la integrarea a peste 216.000 de aplicații cu HMS Core la nivel global. Iar numărul de aplicații HMS a crescut pe parcursul anului 2021 cu un procent impresionant de 147%.

Pentru cei care caută o modalitate de a descărca serviciile Google, atunci pot accesa Gspace, un magazin de aplicații disponibil pe AppGallery care oferă acces ușor la cele mai populare aplicații Google, dar și la altele, precum Uber sau Spotify.

După doar câteva click-uri, utilizatorii se pot bucura de aplicațiile lor preferate, acestea fiind ușor de descărcat pe ecranul de pornire prin intermediul Gspace.

Pe parte de hardware, HUAWEI nova 10 Pro (GLA-LX1) aduce un procesor puternic și eficient Qualcomm pe 6 nm, un spațiu de stocare intern de 128GB sau 256GB și 8GB RAM. Procesorul oferă performanțe fluide și rapide, permițându-ți să joci titlurile preferate și oferindu-ți acces instant la orice ai face cu smartphone-ul. Navigarea pe internet, mesageria, filme, fotografii și clipuri video, totul funcționează fără probleme.

Principalul punct de atracție la capitolul foto-video al lui nova 10 Pro este sistemul său de selfie cu cameră duală și obiective de înaltă calitate, care îți permite să înregistrezi atât imagini ultrawide, wide, cât și tele.

image

Dar să le analizăm pe fiecare în parte:

- prima cameră frontală din industrie cu autofocus și unghi ultra-larg (100˚) are rezoluție de 60 MP (f/2.4) înregistrează video la calitate 4K, aduce stabilizare gyro-EIS, oferind calitate și sensibilitate la lumină excelentă;

- camera frontală pentru portrete de 8 MP (f/2.2), o altă premieră în industrie, dispune de zoom optic 2X și zoom digital de până la 5X, extinzând limitele percepției umane și oferind cea mai bună experiență de portret close-up.

Camera frontală de 60 MP (f/2.4) oferă AF instantaneu și detecție în patru faze (QPD), în care fiecare pixel este dedicat fotografierii și focalizării. Față de un obiectiv cu autofocus obișnuit, aceasta promite o creștere cu 30% a vitezei de focalizare, ceea ce îmbunătățește cu 119% rezoluția imaginilor realizate cu unghi larg.

Grație camerei pentru portret de 8 MP (f/2.2) și autofocusului pe subiectul principal, rezoluția portretelor în prim-plan este acum cu 150% mai mare. Compoziția cadrului XD Fusion îmbunătățește fotografia mobilă în fiecare scenariu: fotografii cu iluminare frontală, iluminare din spate și HDR cu expunere multiplă, pentru a obține efecte bokeh delicate, ajutând utilizatorii să surprindă portrete close-up clare, de înaltă calitate, la un clic de distanță de declanșare.

Datorită capabilităților de autofocus îmbunătățite ale camerei frontale duble, HUAWEI nova 10 Pro poate comuta în mod inteligent focalizarea pe diferite subiecte, iar funcția Showcase Focus permite ca subiectele să fie afișate clar chiar și în vlog-urile filmate în interior.

Mai mult de atât, se pot utiliza mai multe camere ale smartphone-ului pentru fotografierea simultană, acesta oferind o experiență de fotografiere multi-cameră, prin utilizarea camerei frontale duble, a camerei frontale și a celei principale, precum și fotografiere imagine în imagine.

Pentru fotografiile în aer liber cu câmpuri largi de vizualizare, utilizatorii se pot bucura de capabilitățile puternice de autofocus dual ale camerei frontale, ce permit surprinderea de imagini pitorești și pot regla zoom-ul pentru a filma cu ușurință videoclipuri cu zoom de 0.7X~5X.

Camera din spate triplă a lui HUAWEI nova 10 Pro nu e cu nimic mai prejos și integrează un sistem Ultra Vision Photography de 50 MP (f/1.8). Spre deosebire de un senzor obișnuit, acesta adoptă matricea filtrelor de culoare RYYB Huawei, pentru un aport de lumină cu 40% mai mare.

image

Pe lângă asta, acceptă AF instantaneu și detecție în patru faze, alături de tehnologia zero shutter-lag (ZSL), care oferă fotografii ideale în medii cu lumină scăzută, precum și funcția AI Snapshot pentru a surprinde fiecare moment.

Camera principală e secondată de una ultrawide (112˚), cu rezoluție de 8 MP (f/2.2) și un senzor de adâncime de 2 MP (f2.4).

O altă caracteristică ce se găsește doar pe smartphone-uri mult mai scumpe este urmărirea subiectului în timpul filmării. HUAWEI nova 10 Pro aduce pe camera principală de 50 MP (f/1.8), funcția Follow Focus care fixează și urmărește subiectul filmat.

Chiar dacă subiectul părăsește temporar cadrul, focalizarea va rămâne în continuare pe el când reapare. Seria nova 10 vine și cu aplicația Petal Clip pentru crearea de clipuri video cu un singur clic, ce include fotografierea în mișcare, stabilizare video, gradarea culorilor, captarea audio și tehnologii de editare, pentru realizarea de vloguri.

Din punct de vedere foto-video, HUAWEI nova 10 Pro nu are rival în acest moment, oferind fotografii perfecte și clare din orice unghi, alături de clipuri video 4K pe oricare dintre camere.

La capitoul baterie-încărcare, HUAWEI nova 10 Pro acceptă HUAWEI SuperCharge de 100 W și este echipat în premieră cu noul mod Turbo, depășind limitele consumului de energie pentru încărcare instantanee.

Pentru a încărca telefonul până la 60% este nevoie de doar 10 minute, iar pentru încărcare completă sunt necesare doar 20 de minute.

Cel mai adesea, 7-8 minute de încărcare sunt tot ce trebuie pentru o zi normală de utilizare.

Cu o capacitate de 4500mAh și optimizările bateriei specifice Huawei, chiar și cei care utilizează smartphone-ul intens au parte de o zi întreagă de autonomie.

Pentru cei care se gândesc la supraîncălzire în timpul încărcării sau în gaming, HUAWEI nova 10 Pro dispune de răcire cu lichid VC Ultra-Generation, care asigură disiparea căldurii cu viteză și uniformitate.

image

nova 10 Pro arată că HUAWEI ține cont cu adevărat de utilizatorii săi și că punctează la capitolul inovație. AppGallery se îmbunătățește zi de zi, iar accentul pe aplicațiile și publicul local continuă să atragă atenția.

HUAWEI nova 10 Pro este un smartphone unic în ceea ce privește caracteristicile pe care le combină și se potrivește cel mai bine utilizatorilor care sunt într-o continuă aventură de descoperire a celor mai bune gadgeturi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite