Google vrea ca domeniul .search să fie fără punct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google vrea introducerea domeniului fără punct search
Google vrea introducerea domeniului fără punct search

Google vrea să transforme domeniul .search într-un domeniu „fără punct“. Cererea a fost înregistrată de către gigantul internetului la ICANN, instituţia care reglementează distribuirea domeniilor interentului, potrivit Tech Crunch.

Anul trecut, Google a cerut controlul asupra domeniilor .app, .blog, .cloud şi .search însă ICANN nu a luat încă o decizie privind acest lucru. Cu toate astea, Google lucrează de zor împreună cu „comunităţile relevante pentru domeniile .blog şi .cloud pentru a dezvolta standardele tehnice necesare operării acestor domenii de rang înalt“.

Din scrisoarea trimisă de companie către ICANN înţelegem că Google nu are de gând să ţină domeniile respective numai pentru serviciile sale.

http://search

Cea mai interesantă parte a planului Google este transformarea domeniului .search în unul „fără punct“, de forma http://search/. Acesta, combinat cu tehnică specială va duce la o constantă a interfeţelor de căutare pus la dispoziţie de toate companiile din domeniu. Adică căutarile prin search/ nu se vor face numai prin Google, ci prin orice motor de căutare preferat de utilizatori.

ICANN discută de multă vreme introducerea domeniilor fără punct însă experţii în securitate sunt de părere că acestea sunt o idee proastă.

Rămâne de văzut dacă Google va reuşi să impună noul standard şi, mai important, cine va obţine controlul asupra domeniului .search. ICANN a mai primit cereri privind acest domeniu de la Amazon, dot Now Limited şi Donuts.co.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Scrisoarea trimisă de Google către ICANN, în variantă integrală: 

Falvey to Willett 06apr13

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite