Google: maşinile noastre autonome se conduc mai bine decât le conduc şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google a crescut în online, dar unul dintre cele mai interesante proiecte ale sale este maşina autonomă. Mai nou, directorul diviziei a spus maşinile se conduc mai bine decât o fac oamenii.

Deocamdată, Google îşi încearcă sistemul de ghidare automată pe maşini Lexus şi Prius, iar Chris Urmson, directorul diviziei maşinilor autonome, susţine că din datele colectate până acum pot trage concluzia că maşinile lor se conduc mai bine decât o fac şoferii. El a vorbit la o conferinţă dedicată roboticii, în Santa Clara din California, şi a prezentat rezultatele a două studii la baza cărora stau date colectate de-a lungul miilor de kilometri parcurşi de maşinile Google, scrie MIT Technology Review.

Una dintre concluziile analizei datelor a fost că atunci când şoferii conduc, ei tind să fie mai agresivi cu acceleraţia şi frâna decât maşinile autonome. De asemenea, şoferii nu sunt mereu atenţi să menţină o distanţă de siguranţă corectă faţă de celelalte vehicule din trafic. „Maşina noastră se conduce mai bine şi mai în siguranţă decât o fac şoferii noştri profesionişti“, a afirmat Urmson.

Google testează sistemul de ghidare pentru maşinile autonome încă din 2010, a reuşit între timp să obţină autorizaţii de a circula pe drumurile publice din SUA, dar mai are de lucru la educarea publicului. Mai nou a adăugat şi o opţiune de a afişa ce face maşina, în timp ce e setată să se conducă singură. Asta ar trebui să sporească încrederea în sistem.

Odată cu acest sistem, Google prevede şi că accidentele vor fi clarificate mult mai uşor. După cum a spus Urmson, nu va mai fi nevoie de martori din moment ce maşina a înregistrat totul. „Când celălalt şofer nu e atent, datele pe care le-a colectat maşina îţi vor da dreptate că nu eşti tu de vină pentru accident“, a afirmat acesta.

Hai să discutăm, ne găseşti pe Facebook - Tech Adevărul

Află mai multe despre maşinile autonome: 

Oraşele viitorului vor fi regândite în jurul maşinilor autonome à la Google

De la maşinuţe de jucărie „inteligente“ la maşini autonome reale: cine e şi ce face Anki, compania care se întrece cu Google

Elon Musk, omul care a revoluţionat maşinile electrice, promite automobile care se conduc singure în următorii 3 ani

Maşina viitorului care se conduce singură ar putea fi produsă de Google. Compania vrea şi taxiuri autonome

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite