Google are o problemă cu Android de care Apple prin iPhone poate profita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Android a crescut mult şi repede, dar are totuşi un minus în faţa iOS. FOTO Captură/YouTube - Google
Android a crescut mult şi repede, dar are totuşi un minus în faţa iOS. FOTO Captură/YouTube - Google

Android este cu mult peste iOS de la Apple, dar la un capitol se clasează în spatele platformei concurente. Un nou studiu arată care sunt preferinţele utilizatorilor în ceea ce priveşte cele două ecosisteme.

Un studiu realizat de Yankee Group arată că în 2015 s-ar putea ca, în ciuda trendului actual, utilizatorii de iPhone să fie mai mulţi decât cei cu terminale cu Android, scrie All Things D. Şi acest fenomen este posibil, mai arată studiul, datorită unui singur fapt: loialitatea faţă de platformă.

Studiul nu a fost făcut pe un număr mare de oameni, doar 16.000 de utilizatori pe parcursul a 12 luni, dar oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care ar putea arăta piaţa peste câţiva ani. Întrebările au fost cu privire la ce smartphone deţin şi ce smartphone ar vrea doresc să cumpere în următoarele 6 luni. Jumătate dintre respondenţi au telefoane Android, iar 30% au iPhone.

La ce tip de telefon ar vrea să cumpere, 42% şi de o parte şi de alta au răspuns că doresc atât ceva cu Android, cât şi iPhone. Astfel, intenţia de a cumpăra versus ceea ce deţii este mai mare în favoarea iPhone. Imaginea se conturează altfel cu încă două procente. 91% din cei care deţin iPhone vor să-l schimbe tot cu un model similar, însă doar 76% din cei care au telefon cu Android îl vor schimba pe ceva cu acelaşi sistem de operare.

Diferenţa este mică la un anumit moment, dar pe câţiva ani înseamnă că Apple este în avantaj. Mai mult, doar 6% din cei care au iPhone au spus că l-ar schimba pe un smartphone cu Android.

Gândiţi-vă la ecosistemele Apple şi Andorid ca la două găleţi cu apă. Noii cumpărători de smartphone-uri, în general cei care trec de la feature phone-uri, cad în cele două găleţi în mod egal [...]. Găleata Android are scurgeri mari, pierzând aproximativ unul din cinci cumpărători. [...] Găleata Apple se va umple mai repede şi mai mult decât cea Android, indiferent de faptul că Apple a avut mai puţini utilizatori la început. Yankee Group

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite