Google a încheiat suportul pentru Chrome pe Windows 7, 8 și 8.1

0
Publicat:

Multe dintre computerele părinților noștri de abia mai funcționează, dar dacă PC-ul lor rulează o versiune veche de Windows, mai exact Windows 7, 8 sau 8.1, fii atent: Google Chrome este pe cale să le creeze probleme.

Actualizare Google Chrome. FOTO Shutterstock
Actualizare Google Chrome. FOTO Shutterstock

Google a oprit suportul pentru Chrome pe Windows 7, 8 și 8.1 pe 10 ianuarie 2023. Chrome 109 este ultima versiune lansată pentru aceste sisteme. Google plănuia inițial să încheie suportul pentru aceste versiuni învechite de Windows pe 15 iulie 2021, dar a amânat lucrurile pentru 15 ianuarie 2022 din cauza pandemiei. Evident, ianuarie 2022 a venit și a trecut, iar Google a amânat încă o data închiderea suportului Chrome pentru 2023.

Nimeni nu ar trebui să mai ruleze Windows 7, 8 sau 8.1 pe PC-uri, cu atât mai puțin părinții noștri. Aceste versiuni de Windows nu mai sunt susținute de Microsoft, ceea ce înseamnă că sunt complet deschise la toate problemele de securitate pe care hackerii le pot descoperi. Microsoft nu va remedia aceste defecte de securitate, ceea ce lasă pe oricine rulează acest sistem de operare într-o situație de mare vulnerabilitate.

Acesta este motivul pentru care aplicații precum Google Chrome nu mai sunt disponibile. În acest moment, software-ul este pur și simplu prea vechi pentru ca dezvoltatorii să justifice resursele necesare pentru a menține suportul. 

Browserul va funcționa în continuare, dar nu va fi la fel de sigur în utilizare. La fel cum Microsoft nu emite actualizări de securitate pentru Windows 7, nici Google nu va emite actualizări de securitate pentru aceste versiuni de Chrome. Oricine rulează această combinație de software își pune în pericol securitatea și ar trebui să treacă la un software care este susținut în prezent.

Pe măsură ce Chrome rămâne blocat la versiunea 109, site-urile și serviciile vor înceta să mai funcționeze în acest browser. În cele din urmă, problemele de funcționalitate îi vor forța pe oameni să actualizeze sistemul de operare și odată cu el toate programele necesare.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite