Gestionarea abonaţilor Medicover va fi realizată, de acum înainte, de un robot

0
0
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

SAM a fost creat de compania Connections şi este primul robot capabil să realizeze în mod automat managementul contractelor şi al beneficiilor pe care le au abonaţii şi asiguraţii grupului medical Medicover.

Robotul SAM (Subscriptions Assistant Manager), creat pe baza tehnologiei RPA dezvoltată de unicornul UiPath, poate să înroleze noii abonaţi, să modifice beneficiile existente într-un plan de abonament, să adauge dependenţi (copii sau rude) la planul de beneficii al abonatului sau să termine contracte.

Pentru un abonat Medicover, beneficiile sunt legate de faptul că poate accesa serviciile medicale cvasi-instant după semnarea contractului, iar pentru orice abonat care devine pacient Medicover, adică are nevoie de un consult sau investigaţii, planul de beneficii aferent se consultă rapid şi este ghidat imediat către cea mai bună soluţie.

”Automatizarea va reduce semnificativ timpul de procesare, asigurând şi calitatea înregistrărilor, cu zero erori. În plus, colegii care se ocupau de implementarea manuală a acestor procese, vor fi acum implicaţi în acţiuni mai puţin repetitive, care aduc beneficii directe clienţilor”, declară Delia Iliasa, Director Naţional al Clinicilor Medicover şi Director Comercial, Medicover România.

Cum funcţionează SAM

“Crearea lui SAM a durat o lună, iar testarea încă o lună, pentru că au existat mai multe excepţii pe care robotul a trebuit să le trateze separat, fapt ce a crescut semnificativ complexitatea procesului. Principalele provocări au fost legate de interacţiunea robotului UiPath cu aplicaţia existentă de management al abonaţilor. Pe baza unei chei unice, robotul identifică o persoană, aplică modificări şi update-uri în contractele aferente, întocmai ca un operator uman”, explică Bogdan Florea, fondator Connections şi Vicepreşedinte ANIS.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri