GALERIE FOTO Chromebook Pixel şi atuurile sale: procesor Intel i5, ecran foarte bun şi susţinerea Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chromebook Pixel este noul produs pe care Google l-a anunţat. Vine cu o construcţie premium, are un preţ de peste 1.000 de dolari şi foloseşte sistemul de operare Chrome OS.

Punctul forte al acestui Chromebook Pixel şi spun că unghiurile de vizualizare sunt bune, luminozitatea este ridicată şi este impresionantă reproducerea culorilor. Cei de la The Verge spun însă că ecranul tactil mai trebuie ajustat, nu este chiar la nivelul unei tablete sau unui smartphone. 

Principala ciudăţenie a Chromebook Pixel este raţia aspectului. În ultimii ani trendul a fost spre 16:9, aspect potrivit pentru vizionarea filmelor, pentru jocuri şi acest lucru s-a răspândit de la monitoare şi televizoare până la smartphone-uri. Cele care au fost o excepţie sunt tabletele. Acum, Chromebook Pixel vine cu o raţie de 3:2, adică un aspect mai mult pătrat decât dreptunghiular. Potrivit pentru paginile web care au conţinutul dispus vertical, nu orizontal, spune Google.

Dincolo de această construcţie, rezoluţia ecranului e foarte mare. La cei 12,85 inci rezoluţia este de 2.560x1.700 pixeli cu o densitate de 239 ppi. Pe lista de specificaţii mai apar un procesor Intel i5 la o frecvenţă de 1,8 GHz, o memorie RAM DDR3 de 4GB şi un spaţiu de stocare de 32GB sau 64GB (din aprilie) pe SSD (solid state drive). Pe lângă acestea, Google mai oferă 1TB în Drive timp de 3 ani, durata de viaţă estimată pentru Chromebook Pixel.

În ceea ce priveşte acel 1TB din Google Drive, dacă ar fi să-l plăteşti lunar, te-ar costa timp de trei ani 1.800 de dolari. La finalul celor trei ani, fie cumperi un nou Chromebook de la Google (sau continui să-l plăteşti lunar), fie renunţi la abonament. Preţurile sunt de 1.300 de dolari - versiunea WiFi şi 32GB - şi 1.450 de dolari - versiunea 4G cu 64GB spaţiu de stocare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite