Galaxy S21 FE 5G, probabil cel mai puternic smartphone Samsung din prezent - hands on foto-video şi teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung Galaxy S21 FE 5G. FOTO Adraian Pogîngeanu
Samsung Galaxy S21 FE 5G. FOTO Adraian Pogîngeanu

Am participat ieri, 10 ianuarie,  la un eveniment de prezentare organizat de Samsung în timpul căruia am petrecut circa o oră cu smartphone-ul Galaxy S21 FE 5G.

Samsung Galaxy S21 FE 5G este în linia seriei S21 şi gândit ca un model mai ieftin dar la fel de performant, la care să aibă acces mai mulţi utilizatori, în special fanii brandului, de unde şi FE (Fan Edition).

Totuşi, în prezent nu este semnificativ mai ieftin decât modelul Samsung S21, dar probabil în următoarele luni preţul se va stabiliza la un nivel care să-l facă mai atractiv.

Nu mai reiau specificaţiile, sunt în articolul din căsuţa ”Ştiri pe aceeaşi temă” şi pe finalul primului clip video din material, din aplicaţia AIDA64.

Lăsând la o parte preţul şi locul său pe piaţă, iată câteva impresii după o oră de utilizare cu varianta 8GB ram şi 256 GB stocare (SM-G990B):

- e plat cu margine de aluminiu, îmi aminteşte puţin ca design de iPhone 6 Plus, dar evident ecranul lui S21 FE 5G e plin, cu margini subţiri;

- e mare cu diagonala de 6,47 inci, dar nu atât de mare încât să fie foarte greu de folosit cu o mână;

- spatele e din combinaţia sticlă-plastic care nu reţine amprente, numită Glastic de Samsung, material care s-a remarcat iniţial pe seria A; prefer acest material celui din sticlă dacă înlocuirea nu costă o treime din preţul telefonului; Android Central a făcut un sondaj pe această temă şi rezultatul a fost oarecum surprinzător;

Samsung Galaxy S21 FE 5G colaj

- l-am folosit în interior pe lumină slabă, nu pot evalua corect luminozitatea ecranului, culori şi contrast, dar se simte rata de refresh de 120Hz în utilizare ;

- camerele sunt luminoase şi au stabilizare bună pe foto (OIS) şi video (gyro-EIS), am făcut 3 poze cu el şi un scurt video. Am filmat cu Samsung Galaxy S21 FE 5G un alt smartphone Samsung Galaxy S21 FE 5G, expus la evenimentul respectiv. E filmat pe rezoluţia maximă permisă 4K / 60fps.

Iată si fotografiile:

-cea de pe camera principală;

Poza cu Samsung Galaxy S21 FE 5G

- cea de pe camera ultra-wide;

Poza cu Samsung Galaxy S21 FE 5G

- cea de pe camera tele;

Poza cu Samsung Galaxy S21 FE 5G

- nu există diferenţe importante de expunere între camere, dar parcă camera tele focusează puţin mai greu decât celelte; imaginile sunt reîncadrate şi redimensionate automat de site-ul adevarul.ro;

- am făcut şi câteva teste sintetice, Antutu Benchmark, 3DMark şi Geekbench 5; rezultatul din Antutu îl plasează desupra tuturor terminalelor smartphone Samsung din prezent; n-am avut cea mai bună conexiune la internet şi nu mi-a validat rezultatul.

Samsung Galaxy S21 FE 5G teste sintetice

Datorită acestor rezultate am spus că e probabil cel mai puternic smartphone Samsung din prezent. 

N-am avut timp să instalez jocuri sau să-l supun la teste mai complexe pentru a-i evalua toate calităţile şi defectele, acestea rămân pentru un review. Strict ca dispozitiv, fără referinţă la preţ şi alternative consider că e un model reuşit şi da, îmi place.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite