FOTO VIDEO Lansare iPhone 5C - telefonul mai ieftin de la Apple nu este atât de ieftin pe cât se aştepta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansarea iPhone 5C a avut loc în această seară. Este modelul ieftin de smartphone pe care îl aduce compania pe piaţă, dar Apple nu face rabat de la calitate.

iPhone 5C, iPhone-ul de buget, a fost prezentat oficial de Apple pe 10 septembrie. Acesta va înlocui iPhone 5 şi are o carcasă de policarbonat. 

iPhone 5C vine în cinci culori: alb, verde, piersică, şi galben. . „Unii dintre voi se poate să-l fi văzut deja pe Internet. Şi asta e în regulă, pentru că suntem tare încântaţi de el“, a vorbit Phil Schiller despre noul telefon. 

Procesorul este unul A6, exact ca cel de pe iPhone 5, iar cadrul metalic din interior foloseşte pe post de antenă. Camera foto de 8 megapixeli a fost îmbunătăţită şi cei de la Apple promit o autonomie mai mare decât la modelul iPhone 5.

iPhone 5C suportă conexiunea 4G şi cei de la Apple s-au lăudat că este telefonul cu cele mai multe opţiuni de bandă disponibile.

Versiunea de 16GB costă 99 de dolari la abonament, cu 100 de dolari mai puţin decât va costa iPhone 5S. Varianta de 32GB costă 199 de dolari. 

Apple lansează iPhone 5C tocmai pentru a avea un avantaj pe acea piaţă pe care Android zdrobeşte tot: cea medie. Acesta este un iPhone 5 modificat doar puţin. Are dotări la fel de bune, carcasa este însă din policarbonat şi va fi disponibil la cumpărare în mai multe culori şi preia acelaşi ecran de 4 inci Retina de pe iPhone 5. 

Cu iPhone 5C, Apple intră în China prin cel mai mare operator global, China Mobile. Desigur, iPhone 5C va veni cu iOS 7, cea mai nouă versiune a sistemului de operare pe care Apple a prezentat-o în iunie, la evenimentul WWDC 2013. Perioada de disponibilitatea în magazine pentru iPhone 5C este sfârşitul lunii septembrie, începând cu data de 20. 

iPhone 5C este acel telefon care să ducă mai departe moştenirea vechilor iPod-uri, când culorile predominau. În fapt, Apple şi-a promovat evenimentul de lansare a iPhone 5C prin sintagma „Asta ar trebui să însenineze ziua oricui“. Mai mult, lansarea iPhone 5C şi iPhone 5S presupune că Apple s-a schimbat, nu mai este cea lăsată de Steve Jobs, ci o companie mai atentă la profit.

Haide să discutăm despre noul telefon pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite