FOTO VIDEO Cele mai amuzante imagini virale pe reţelele sociale în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tard, cea mai morocănoasă pisică virală, are propriul site
Tard, cea mai morocănoasă pisică virală, are propriul site

Anul acesta a fost generos în privinţa imaginilor devenite virale, fie că au fost surprinse în cadrul unor evenimente majore, cum au fost Jocurile Olimpice, alegerile americane sau chiar dacă au devenit faimoase complet nejustificat, cum este cazul celebrului cartof distribuit fără niciun motiv.

Tocmai pentru că momentele virale au fost atât de multe anul acesta, nu este uşor să le ţinem minte pe toate. Mai ales că sfârşitul anului a fost inundat de toate versiunile posibile ale melodiei „Gangnam style”, precum şi de numeroasele ei parodii.

Pentru cei care s-au declarat „not impressed” de Psy însă, neapărat cu expresia de rigoare venită de la gimnasta americană McKayla Maroney, lista celor mai amuzante „memes” de pe internet este mult mai cuprinzătoare.

Afirmaţia conform căreia „internetul este făcut din imagini cu pisici” este greu de contrazis, mai ales când un singur site dedicat, cum este IcanHazCheezburger atrage milioane de vizualizări, pentru fiecare felină.

Grumpy Cat

Pisica noastră preferată de anul acesta este, fără îndoială, superstarul viralelor din 2012, nimeni alta decât Grumpy Cat (pisica morocănoasă).

grumpy cat

Pe numele ei real Tard (de la Tardar Sauce, explică bbc.co.uk), pisica ţâfnoasă are acum propriul ei cont pe Tmblr şi pe Twitter, nu doar un site dedicat. Deşi nu mai are nevoie de nicio prezentare. Stăpânii lui Tard spun însă că, suprinzător, felina lor nu este deloc morocănoasă, ci s-a născut cu acest look. O întâlnire a lui Tard cu Droopy, câinele animat care declară cu o faţă lungă şi depresivă că este fericit, ar putea fi un meme cu succes garantat.

Tipul cu creastă de la NASA

nasa mohawk guy

Este imposibil ca tipul cu creastă de la NASA să nu te cucerească: trimite lucruri în spaţiu. Devenit viral cu această descriere, directorul de zbor din cadrul de la Mars Science Laboratory Curiosity, pe numele real Bobak Ferdowsi, a coordonat aterizarea roverului pe Marte. Întreaga planetă care asista la eveniment l-a remarcat imediat din cauza crestei, cu stele colorate vopsite pe o parte. Până ce Curiosity a atins suprafaţa planetei, „NASA mohawk guy” devenise deja viral, iar conturile lui de pe toate reţelele sociale îi explodaseră sub invazia admiratorilor.

Contul de Twitter al tipului cu creastă de la NASA a fost asaltat în 12 ore de la transmisia live a aterizării robotului de 20.000 de fani, faţă de 200 de conexiuni, cât avusese iniţial.

McKayla Maroney nu este impresionată

Gimnasta nu a avut nevoie deloc de medalia de aur pentru a deveni una dintre cele mai recunoscute feţe de la Jocurile Olimpice din Londra. După ce a căzut la proba de sărituri şi a câştigat totuşi argintul. Expresia ei faţă de performanţa obţinută a devenit rapid sinonimă adjectivului „neimpresionat” şi a fost suprapusă în toate ipostazele posibile, precum şi imitată. Chiar şi Barack Obama s-a imortalizat alături de gimnastă, ambii fiind, evident, neimpresionaţi.

Prietena prea ataşată

Nu o privi în ochi. Laina Morris a reuşi performanţa de a deveni, la doar 21 de ani, imaginea prieteni de coşmar a întregii lumi. Ea a devenit meme după ce a postat un videoclip în care cântă „Girlfriend”, melodia lui Justin Bieber, cu propriile ei versuri, în care povesteşte câte eforturi ar depune pentru a nu-l scăpa din ochi  pe partenerul ei.

Piciorul Angelinei Jolie

Rochia purtată de Angelina Jolie nu a devenit virală. Nici actriţa înseşi, în comparaţie cu piciorul ei, care ieşea aproape în întregime din ansamblul purtat pe 26 februarie la a 84-a ediţie a premiilor Oscar, direct pe covorul roşu. Piciorul Angelinei are propriul său cont de Twitter şi este în sine un generator de memes.

Restaurarea lui Isus

Restaurarea frescei din secolul al XVII-lea a lăsat imaginea lui Isus de nerecunoscut, dar internetul s-a asigurat că zâmbetul (?) a ajuns virtual peste tot. Şi nu numai: Isus cu faţa pictată de bătrâna de 80 de ani din Spania a fost unul din cele mai populare costume de Halloween anul acesta.

Tipul ridicol de fotogenic

fotogenic

Nimeni nu poate alerga la maraton şi să şi arate atât de bine într-o imagine făcută întâmplător. Cu o singură excepţie: Zeddie Little, tipul ridicol de fotogenic, de 25 de ani.

Omul supersonic

Felix Baumgartner nu a doborât doar recorduri în spaţiul real, ci şi în cel digital. În numeroasele imagini adaptate ale saltului său, el este „vizitat” chiar şi de părintele tutoror imaginilor-memes de pe internet, Chuck Norris. El a stabilit şi un record pe Youtube: opt milioane de utilizatori care au urmărit transmisia în direct a saltului, în ciuda faptului că ascensiunea a durat aproximativ două ore.

„Call me maybe”

Nu doar imaginile ajung memes, ci şi melodiile, iar anul acesta am ascultat mai multe parodii ale melodiei decât pe cea originală, interpretată de Carly Rae Jepsen.

„Gangnam Style”

Dacă nu aţi auzit de Gangnam Style, probabil proveniţi de pe Marte. Melodia lui Psy nu mai are nevoie de nicio prezentare, doar recordul de un miliard de vizualizări pe YouTube spune totul.

         

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite