FOTO „Desertul“ Google pentru toamnă: Android KitKat apare în noi imagini, iar pentru Nexus 5 există o dată de lansare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Android KitKat este gata pentru luna aceasta.
Android KitKat este gata pentru luna aceasta.

Google are două evenimente pentru viitor. Într-unul va anunţa Android 4.4 KitKat, iar în altul va prezenta Nexus 5. Se prea poate să le cupleze, dar până la o veste oficială, apar informaţii despre data la care Nexus 5, noul smartphone produs de LG, va ajunge pe piaţă. Se anunţă şi o tabletă Nexus 10, dar fără contribuţia Samsung.

Google prezintă Android 4.4 KitKat pe 14 octombrie, iar astfel încheie anul fără să treacă la versiunea 5.0. Până acum această versiune, pe care în parteneriat cu Nestle o numeşte KitKat, a fost în lucru sub numele de Key Lime Pie. Cel mai probabil va fi oferită şi pe Galaxy Nexus şi Nexus 4, ca actualizare direct de la Google, dar şi odată cu noul Nexus despre care GSMArena informează, cu preluare de la Evleaks, că va fi scos la vânzare începând cu 30 octombrie.

Pentru finalul lunii mai apare şi Nexus 10, dar nu va mai reveni în sarcina Samsung, ci Asus va fi producătorul. Până acum, taiwanezii au furnizat cele două modele de Nexus 7. Despre Nexus 5 se preconizează că va avea o memorie RAM de 2GB, un procesor Qualcomm Snapdragon 800 şi un spaţiu de stocare de 16GB, iar lansarea se va face la preţul de 350 de dolari, fără abonament. Nu e ciudat, având în vedere că Nexus 4 a fost lansat anul trecut la 300 de dolari.

Cu siguranţă Nexus 5 va fi disponibil cu Android 4.4 KitKat preinstalat. Acesta, se observă şi în pozele din galeria de mai jos, va avea design nou pentru câteva aplicaţii, cum ar fi cea de editare a pozelor sau cea pentru formarea numerelor, iar pe lista de funcţii se trece conectare la TV prin Miracast şi în setări apare câmpul Payments. Asta înseamnă că Google încă n-a renunţat la ideea de a plăti cu ajutorul telefonului.

Cea mai mare schimbare de design a fost făcută de Google când a trecut la Android 4.0 Ice Cream Sandwich, iar asta în 2010. De atunci a tot lansat versiuni intermediare toate sub numele de Jelly Bean, cu excepţia nelansatei KitKat.

image

După cum se prezintă ultimele informaţii despre distribuţia Android, se pare că versiunea 4.3 merge mult mai bine decât precedentele. Este deja pe 1,5% din dispozitive, ceea ce înseamnă că sunt dispozitive Nexus în număr considerabil pe piaţă, pentru că abia acum apar la vânzare telefoanele şi tabletele cu Android 4.3. Samsung are Galaxy Note 3 şi Galaxy Note 10, spre exemplu. Totuşi, fragmentarea se vede cel mai prost în cazul Gingerbread, lansat în 2010, care încă are 28,5% cotă de piaţă.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Android:

FOTO Android KitKat, care va debuta pe Nexus 5, apare în primele poze, anunţă schimbările pe care le va face Google

Google are două veşti: următorul Android se va numi „KitKat“ şi se prea poate să fi arătat noul Nexus din greşeală

Şi lumea nu a mai fost la fel: Android a împlinit cinci ani

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite