Folosiţi Android? Aproape jumătate dintre aplicaţiile de BlackBerry sunt portate din ecosistemul Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru modelul Z10 sunt disponibile aplicaţii, dar nu toate de vârf. FOTO Captură/Adevărul
Pentru modelul Z10 sunt disponibile aplicaţii, dar nu toate de vârf. FOTO Captură/Adevărul

BlackBerry a promis 70.000 de aplicaţii la debutul platformei BlackBerry 10, dar se pare că volumul mare de produse se datorează, în proporţie destul de mare, ecosistemului Android.

Magazinul BlackBerry World e populat cu peste 70.000 de aplicaţii, 1.000 dintre acestea fiind premium de la creatori de top. Dar aceasta nu-i toată povestea. „40% din aplicaţii sunt de Android“, a spus Martyn Mallick, vicepreşedinte al diviziei de dezvoltarea BlackBerry. Un exemplu e Skype. Această aplicaţie a ajuns pe BlackBerry 10 mulţumită faptului că deja există pe Android, aşa le-a fost mai uşor dezvoltatorilor să o porteze.

BlackBerry a mizat foarte mult pe strategia de portare, dovadă şi volumul de 15.000 de aplicaţii primite într-un weekend, dar acest lucru nu înseamnă că tot ce a primit a fost de top. „Dacă este comparat principiul Apple [are un set strict de reguli căruia dezvoltatorii trebuie să i se supună] cu al nostru, noi suntem mai mult «Ştii ce? Dacă ai codul de bază, noi vrem să ruleze pe platforma noastr㻓, a declarat Alec Saunders, omul responsabil cu piaţa de aplicaţii a BlackBerry. 

Aproximativ 38.000 de aplicaţii din BlackBerry World sunt portate de pe Android şi asta pentru că producătorul a înlesnit acest lucru printr-o unealtă care a uşurat procedura. Asta a asigurat numărul mare de aplicaţii pentru primii utilizatori, dar şi furnizarea unor produse nu tocmai în conformitate cu ceea ce a promis. Este o strategie de moment însă, după cum susţine Saunders, până când platforma începe să crească şi creatorii vin cu aplicaţii native.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite