Finanţarea prin Internet, la români: 90.000 de euro în şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sprijina.ro a fost lansată în 2015 drept o nouă platformă locală de crowdfunding. Acum, şase luni mai târziu, prezintă primele cifre şi cel mai finanţat proiect.

Cel mai popular proiect activ pe platformă este iniţiat de un ONG din Baia Mare, care şi-a propus să doteze Spitalul Judeţean Maramureş cu două echipamente medicale necesare pentru salvarea vieţilor a sute de copii. A reuşit să obţină, până în acest moment, fonduri de peste 11.000 de euro.

Cele peste 140 de proiecte înscrise în cele şase luni de la lansare pe Sprijina.ro au atras, în total, 250.000 de vizualizări şi finanţări totale de peste 90.000 euro, de la peste 1.800 de persoane. Dacă în primele luni de la lansare, românii au sprijinit cauzele înscrise pe platformă cu fonduri totale de 36.000 euro, pe măsură ce proiectele au crescut ca număr, diversitate şi originalitate, contribuţiile au crescut cu 50% în intervalul octombrie-decembrie.

Revenind la cel mai popular proiect, în două luni de la publicarea pe platformă, cauza iniţiată de HHC România a fost finanţată în proporţie de peste 100% şi a fost vizualizată de mai bine de 26.000 de persoane. Proiectul continuă, însă, strângerea de fonduri, atât în mediul online, cât şi în offline.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite