Facebook va permite utilizatorilor să creeze chei de securitate fizice, ca modalitate de verificare a identităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA
Foto EPA

Facebook a anunţat, marţi, că va începe să permită utilizatorilor să creeze chei de securitate fizice ca modalitate de verificare a identităţii lor, înainte de a se loga pe aplicaţia mobilă a platformei de socializare, începând de anul viitor, transmite Reuters.

În prezent, compania oferă opţiunea de a cere o cheie de securitate hardware pentru conectarea la un computer desktop, înainte de fiecare logare.

Utilizatorii  vor putea cumpăra o cheie hardware de la comercianţi şi să se înregistreze cu ea pe Facebook, a anunţat compania, confirmând  o informaţie publicată iniţial de site-ul de ştiri Axios.

Cea mai mare reţea de socializare din lume a mai anunţat că intenţionează să extindă anul viitor programul de securitate Facebook Protect, pentru conturile personalităţilor, între care candidaţii în alegeri, pentru mai multe tipuri de conturi.

Lansarea noilor servicii de securitate va avea loc în urma unui atac de hacking care a avut loc în iulie împotriva companiei Twitter, în care au fost compromise conturile unor persoane celebrităţi, între care cel al preşedintelui ales Joe Biden şi cel al directorului general al Tesla, Elon Musk.

Disponibil în prezent în Statele Unite, Facebook Protect oferă politicienilor, agenţiilor guvernamentale şi personalului implicat în procesul electoral posibiltiatea de a crea elemente de securitate suplimentare, cum ar fi autentificarea în doi factori şi monitorizarea în timp real a riscului atacurilor de hacking.

Acest serviciu va fi disponibil acum unor utilizatori precum jurnalişti şi activişti ai drepturilor omului, care sunt expuşi unui risc mai ridicat să fie ţinta unor hackeri sofisticaţi, a precizat Facebook.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite