Facebook Safety Check - cum să-ţi anunţi prietenii că ai trecut cu bine peste o calamitate naturală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Safety Check
Facebook Safety Check

Facebook a anunţat astăzi o unealtă pentru oamenii care trăiesc în zonele afectate de calamităţi naturale. Safety Check va informa prietenii noştri că suntem în regulă.

În timpul dezastrelor, oamenii se duc pe Facebook şi Twitter pentru a discuta dezastrele naturale, pentru a le spune prietenilor că suntem în regulă şi pentru a informa despre probleme. Safety Check e o unealtă care se va activa doar în cazul unor dezastre naturale.

Safety Check le va spune prietenilor şi familiei că suntem în regulă şi putem să verificăm şi dacă prietenii noştri au confirmat că nu au probleme. Numai prietenii vor avea acces la aceste actualizări.

image

Safety Check a fost lansat prima oară în timpul tsunami-ului din Japonia din 2011. 12,5 milioane de persoane au fost afectate atunci şi 400.000 au fost evacuate. Atunci, reprezentanţii Facebook au descoperit cum au folosit persoanele reţelele sociale pentru a se avertiza unii pe alţii. Inginerii din Japonia au creat o primă versiune numită Disaster Message Board.

image

Practic, unealta merge foarte simplu. Eşti într-o zonă în care a fost un cutremur? Primeşti o notificare de la Facebook în care eşti întrebat dacă eşti bine şi trebuie să răspunzi la ea.

Puteţi vedea un video mai jos cu produsul

Introducing Safety Check from Facebook on Vimeo.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite