Facebook îşi asumă greşeala, explică de ce l-a ignorat pe hackerul palestinian care i-a spart contul lui Zuckerberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Problem cu hackeri? No problem“, pare a zice Zuckerberg după ce un hacker palestinian i-a „spart“ contul pentru a-i arăta că Facebook are o problemă. FOTO BusinessInsider.com
„Problem cu hackeri? No problem“, pare a zice Zuckerberg după ce un hacker palestinian i-a „spart“ contul pentru a-i arăta că Facebook are o problemă. FOTO BusinessInsider.com

Facebook a ignorat avertismentul unui utilizator care voia să-i spună că are o problemă de securitate. Utilizatorul i-a spart contul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi le-a demonstrat că are dreptate. Acum, Facebook admite într-o oarecare măsură că nu l-a luat în seamă.

Ieri, spuneam de Khalil Shreateh care deşi a identificat o problemă de securitate la Facebook, nu a abuzat de aceasta. El i-a informat pe responsabili şi ar fi trebuit să primească 500 de dolari pentru că a descoperit problema. Ei l-au ignorat însă şi el l-a informat direct pe Zuckerberg prin „spargerea“ intimităţii acestuia. Între timp, s-a prins şi Facebook că e într-o poziţie jenantă şi şi-a recunoscut parţial vina, notează All Things D.

Un inginer Facebook a spus că au plătit de-a lungul timpului un milion de dolari celor care au raportat probleme despre securitatea reţelei, dar primesc şi foarte rapoarte false. Se pare că engleza nu prea bună a lui Khalil l-a făcut nedemn de a fi luat în calcul de profesioniştii Facebook. Apoi, el nu a primit banii pentru că s-a folosit de scăparea de securitate şi a accesat contul unui utilizator, al lui Mark Zuckerberg.

Totuşi, inginerul Facebook îşi face mea culpa. „Trebuia să cerem mai multe detalii“, susţine acesta în articolul de aici. N-au făcut asta, cum nici Khalil n-a creat un cont fals pentru a-şi testa teoria, lucru pe care îl permite Facebook în comunitatea de hackeri white hat (fără intenţii rele), ci a mers direct la fondator şi director.

Desigur, compania sprijină rapoartele despre astfel de probleme, doar că ar fi o idee bună ca nimeni să nu-i mai spargă contul lui Zuckerberg. Se poate să fie în pană de 500 de dolari pentru a-l răsplăti pe cel care descoperă o problemă cu reţeaua sa.

Hai să discutăm pe pagina „Tech Adevărul“

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite