Facebook Home la primul update: disponibil tot fără reclame, acum şi pe HTC One şi Samsung Galaxy S4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook Home, una dintre cele mai controversate aplicaţii pe care le-a lansat reţeaua socială vreodată este disponbilă acum şi pentru alte dispozitive, cele mai bune telefoane cu Android din 2013: Samsung Galaxy S4 şi HTC One.

Aşa cum au promis cei de la Facebook în momentul lansării aplicaţiei care modifică ecosistemul Android şi transformă ecranul într-un flux de poze şi statusuri din Facebook-ul fiecăruia, aplicaţia va fi actualizată în fiecare lună. După lansarea iniţială, Facebook Home a fost disponibil oficial doar pentru Samsung Galaxy S3, Galaxy Note 2 şi HTC One X. Neoficial, aplicaţia a fost instalată chiar şi pe tablete.

Reacţia utilizatorilor a fost împărţită. În momentul de faţă, pe Google Play aplicaţia are peste 8.000 de calificative de o singură stea şi 2.900 de calificative de cinci stele. Media este de 2,2 stele, ceea ce este foarte puţin pentru Facebook. Marile nemulţumiri ale utilizatorilor sunt absenţa widget-urilor clasice Android, faptul că aplicaţia cumva face sistemul de operare şi mai încărcat, dar şi faptul că are un consum de energie foarte mare, deoarece fluxul de ştiri care acoperă ecranul principal este conectat în permaneţă la reţeaua socială.

Odată cu această actualizare, Facebook a ţinut o întâlnire la campusul său, la care au participar vicepreşedintele pentru dispozitivele mobile, Cory Ondrejka şi directorul de produs, Adam Mosseri, eminenţa cenuşie din spatele acestei aplicaţii.

Ei au analizat performanţa aplicaţiei până acum şi au spus că au citit foarte multe review-uri de o stea şi au ajuns la concluzie că majoritatea se concentrează în jurul elementelor care lipsesc, Facebook urmând să ofere şi aceste opţiuni în curând.

Astfel, viitoarea actualizare va conţine şi Foldere, ceea ce nemulţumea foarte mulţi utilizatori. De asemenea, aplicaţia va avea şi Dock-ul de aplicaţii. De asemenea, pe viitor Facebook Home va avea ceva ce se va numi Dash Bar, care va fi o listă de prieteni, pentru ca utilizatorii să poată începe o conversaţie direct din ecranul principal, cu ajutorul unui swipe în stânga.

Facebook va introduce şi ceea ce numeşte Blues Clues, adică un tutorial pentru ca utilizatorii să se poată obişnui cu acest launcher care schimbă interfaţa Android. Momentan, reclamele rămân departe cu Facebook Home, dar Ondrejka a explicat că echipa lucrează la introducerea reclamelor, care să arate ca şi celelalte poze din Feed şi să fie integrate foarte bine.

În privinţa celor 10.000 de utilizatori care au descărcat Facebook Home cu ajutorul platformelor paralele, care nu oferă aplicaţia oficială, Ondrejka a declarat că "Nu vrem ca oamenii să folosească versiuni neoficiale". El a spus că Facebook nu are niciun control asupra lor şi nu garantează absenţa viruşilor.

Puteţi descărca noua variantă a Facebook Home de pe Google Play.

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite