Epic vrea formarea unei coaliţii a criticilor Apple în lupta cu politica AppStore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epic Games caută parteneri în lupta sa cu cei de la Apple, dorind să formeze o coaliţie cu alte companii care s-au plâns de-a lungul timpului de felul în care gigantul din Cupertino îşi conduce magazinul de aplicaţii.

Surse ale publicaţiei The Information spun că în ultimele săptămâni Epic a vorbit cu membrii executivi ai unor firme de tech despre formarea unei aşa-numite ”coaliţii” a criticilor Apple. Una dintre companiile vizate ar fi chiar Spotify, cu care Epic s-ar fi consultat înainte de a deschide un proces împotriva celor de la Apple săptămâna trecută.

Spotify este unul dintre cei mai cunoscuţi critici ai modului în care compania din Cupertino conduce magazinul său de aplicaţii, deschizând propriul său proces împotriva acestui lucru în 2019. Până săptămâna trecută însă, Spotify nu făcea parte din această coaliţie.

Totuşi, Spotify a ţinut să anunţe că susţine demersul legal al celor de la Epic, spunând că ”practicile nedrepte ale Apple au dezvantajat competitorii şi privat consumatorii de prea mut timp. Miza pentru consumatori şi dezvoltatorii de aplicaţii nu ar putea fi mai mare de atât, iar asigurarea că platforma iOS operează într-un mod competitiv şi corect este o sarcină urgentă”.

Nu este încă suficient de clar la ce ar ajuta un grup de companii anti-Apple, însă una dintre sursele celor de la The Information susţine că ar fi folosit pentru a schimba percepţia publică asupra companiei din Cupertino, aducând un val de suport pentru Epic.

Epic a arătat deja că doreşte să ducă bătălia cu Apple în arena publică prin parodia sa a celebrei reclame făcută de compania din Cupertino, ”1984”. Compania de gaming arată că s-a pregătit cu mult timp înainte de începerea acestei bătălii, iar Apple a fost obligată să cadă în capcana sa.

Rămâne de văzut dacă şi cine se va alătura luptei de partea celor de la Epic, ţinând cont că foarte mulţi dezvoltatori de aplicaţii se tem de eventualele represalii ale celor de la Apple.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite