După Google şi reţeaua sa Fiber, Amazon vrea să devină furnizor de Internet, a testat infrastructura wireless

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amazon a pornit în anii '90.
Amazon a pornit în anii '90.

Amazon a reuşit să vândă cărţi cu un succes foarte mare, apoi s-a pus pe făcut tablete şi mai nou a vrut, şi poate încă vrea, să dezvolte o reţea wireless. Desigur, reţeaua wireless a Amazon ar fi destinată dispozitivelor pe care le vinde.

Reţeaua wireless a gigantului american a fost testată în Cupertino, California, acolo unde îşi are sediul Apple, şi spectrul a fost al companiei Globalstar. Prin această strategie, Amazon, în prezent cea mai mare companie de comerţ online din lume, ar trece la următorul nivel: controlează şi Internetul, nu doar ce vinde prin el, notează Bloomberg.

Mişcare Amazon este similară cu cea făcută de Google, când şi-a lansat Fiber, un serviciu de Internet de mare viteză. Se pare că tot mai mult vor aceşti giganţi online să controleze, în primul rând, Internetul care ajunge la oameni, iar mai apoi să-l ofere gratuit în măsura în care atrag mai mulţi utilizatori, mai mulţi consumatori. Google Fiber a fost lansat în Kansas, apoi a ajuns în alte 17 oraşe, iar compania vrea şi spectru wireless. În plus, are Google Loon prin care să trimită Internet wireless în Africa prin intermediul baloanelor.

Testele desfăşurate de Amazon au fost în apropiere de Lab126, cunoscut loc în care compania îşi testează noile produse. „Dat fiind că Amazon vrea să devină un mare jucător în industria video, s-ar putea să încerce să investească în soluţii de conectare“, a afirmat analistul independent Chetan Sharma.

În prezent, Globalstar vrea să obţină aprobara FCC pentru a-şi putea comercializa spectrul. Astfel, operatorii telecom, companiile de cablu şi chiar alţi jucători din lumea tehnologiei ar găsi în asta motiv să-şi extindă serviciile. Din toată reţeaua sa, Globalstar vrea să ofere 80% către alte companii.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe: 

VIDEO Google vrea să ofere Internet ţărilor sărace cu baloane. Bill Gates nu e de acord, consideră proiectul inutil

Ne va salva internetul pe toţi? Facebook lansează Internet.org şi vrea să aducă online 5 miliarde de oameni

VIDEO Google oferă internet întregii Planete cu proiectul Loon

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite