După Google şi Apple, Microsoft are un asistent personal pe care îl vrea perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cortana de la Microsoft se vrea asistenta perfectă. FOTO Adevărul
Cortana de la Microsoft se vrea asistenta perfectă. FOTO Adevărul

Apple a popularizat ideea de asistent personal pe smartphone căruia îi dai comenzi, iar Microsoft vrea s-o ducă la următorul nivel. „Cortana“ este numele celui mai nou produs pe care Microsoft vrea să-l aibă în toate dispozitivele care rulează Windows. În Windows Phone 8 a apărut deja.

În iunie, au apărut câteva capturi de ecran dintr-un smartphone cu Windows Phone. S-a presupus la acea dată că e cea mai nouă versiune de Windows Phone, cea la care Microsoft încă lucrează. Atunci figura pe lista de aplicaţii şi una căreia i s-a dat mai puţină atenţie. „zCortana“ (z arată că e versiune de test) se pare că e asistentul personal, similar Siri, notează ZDNet.

Cortana este numele unui caracter din seria de jocuri Halo, a ajuns şi în ultima versiune, iar acum se pare că Microsoft duce personajul puţin mai departe. Asistenta creată de Microsoft va putea să înveţe pe măsură ce utilizatorul o foloseşte şi se va adapta situaţiilor în care utilizatorul o apelează. La baza Cortana se regăseşte Satori din Bing, o tehnologie de găsit răspunsuri în context.

În comunicatul lui Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, se menţiona vag despre Cortana. „Interfaţa noastră va fi puternic personalizată, bazată pe inteligenţa avansată pe care o avem în infrastructura de stocare online care învaţă tot mai mult despre oameni şi lume. «Umbrela» noastră va fi integrată cu toate serviciile noastre esenţiale“, spunea Ballmer.

Cortana va fi similară Google Now care nu se limitează doar la telefon şi ce poate afla de acolo, ci se conectează la Internet, poate administra informaţii din mai multe surse, iar produsul Microsoft este aşteptat să facă acelaşi lucru, integrând tot ceea ce compania are. Totuşi, în ciuda unei inovaţii pe care Microsoft ar putea-o aduce, se pare că perioada în care ar putea fi introdusă tehnologia este 2014-2016.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe: 

Microsoft şi ideea sa de târg: îţi plăteşte 200 de dolari pe o tabletă iPad, iar tu trebuie să cumperi una Surface

Google Now, cea mai interesantă aplicaţie din Android Jelly Bean, este disponibilă pentru iPhone şi iPad

FOTO Mai aşteaptă cineva o tabletă de la Nokia? Dacă da, atunci una tocmai a apărut într-o nouă imagine neoficială

Microsoft confirmă: Surface 2 va fi prezentată la finalul lunii septembrie

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite