Dota 2 The International se va ţine fără spectatori pe Arena Naţională. Sunt puse în joc premii de 40 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
campionat Dota

Din cauza creşterii alarmante a ratei de infectare din România, Valve, organizatorul campionatului de Dota 2, a decis organizarea evenimentului pe Arena Naţională, fără spectatori. Meciurile vor fi transmise exclusiv online.

„Începând din această săptămână, campionatul 'The International 2021', campionatul mondial Dota 2 începe la Bucureşti! Din păcate, organizatorii au stabilit că acesta se va desfăşura fără spectatori pe Arena Naţională din cauza condiţiilor pandemice din România. Organizatorii au returnat banii pentru toate biletele vândute anterior. Bucureştiul, cum am promis, va beneficia financiar de organizarea competiţiei aici. Vor fi prezente 18 dintre cele mai bune echipe din lume, care luptă pentru o bucată a fondului de premii de 40 de milioane de dolari şi pentru Aegis of the Immortal", scrie acesta, pe Facebook.

Pe de altă parte, consilierul municipal îi îndeamnă pe cei interesaţi să urmărească evenimentul, începând cu etapa grupelor din 7-10 octombrie, pe eGG Network.

Valve a anunţat schimbarea drastică pe blog, confirmând că toţi banii de pe biletele vândute vor fi rambursaţi celor care intenţionau să participe la evenimentul de pe Arena Naţională din Bucureşti.

„Nu am vrut altceva decât să primim cu căldură fanii în direct la eveniment, dar nu mai putem face acest lucru într-un mod care să ne permită să prioritizăm sănătatea şi bunăstarea atât a publicului, cât şi a participanţilor. Celor care au cumpărat bilete li se va emite automat o rambursare integrală a banilor.

„The International 2021 va începe conform planului pe 7 octombrie şi aşteptăm cu nerăbdare să primim pe scenă cele mai bune echipe de Dota 2 din lume şi să împărtăşim experienţa în online cu milioane de fani din întreaga lume.”, scrie Overheat.

Primarul general, Nicuşor Dan, anunţa pe 8 iulie că Bucureştiul va găzdui anul acesta cel mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice - Campionatul Internaţional de Gaming - DOTA2, scrie Agerpres.

„Sunt fericit să vă anunţ că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an. Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12-17 octombrie. Este o competiţie care va fi vizionată de aproximativ 80 de milioane de oameni din întreaga lume, cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie", preciza Nicuşor Dan.

Detalii despre campionat: https://egg.network/what-to-watch-the-international-2021.../

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite