Articol publicitar

De ce PS5 e mai bun decât PS4?

Publicat:

Gaming-ul a devenit în ultimele decenii una dintre cele mai răspândite şi apreciate forme de divertisment. Din acest motiv, marii producători au introdus pe piaţă cât mai multe device-uri pe lângă PC-uri şi laptopuri pentru a permite jucătorilor să se bucure de titlurile preferate în diferite medii.

image

Una dintre cele mai renumite şi cunoscute platforme de acest gen este Playstation-ul. Consola produsă de gigantul Sony s-a bucurat de o popularitate crescută din partea consumatorilor, lucru ce se datorează în principal specificaţiilor înalte, a fluidităţii mari a jocurilor, dar şi a numărului mare de titluri.

Deşi Playstation 5 a ieşit pe piaţa de mai bine de doi ani, multe persoane încă nu ştiu care sunt capabilităţile sale şi dacă este vreo diferenţă majoră faţă de predecesorul său PS4.

Ce să aleg: PS4 sau PS5?

Această întrebare este încă pusă de nenumăraţi fani. În cazul în care deţineţi un PS4, cu siguranţă ştiţi exact ceea ce vă poate oferi, iar achiziţionarea unui playstation 5 va fi un upgrade pe măsură pentru a continua să vă jucaţi în cel mai uimitor şi cinematografic mod. Singurul dezavantaj este că preţul este mai mare la PS5 comparativ cu PS4, însă acest lucru se aplică la orice tehnologie nouă şi având în vedere noile performanţe aduse de Sony, PS5 cu siguranţă îşi va merita investiţia.

Care este diferenţa între cele două console?

Încă de la apariţia noului model de playstation, s-a observat o îmbunătăţire semnificativă faţă de modelul anterior. Sony a adus mai multe schimbări şi upgrade-uri, cele mai importante fiind următoarele:

PS4

·         CPU – 8 nuclee de tip Jaguar, 1.6GHz;

·         GPU – 18 CUs la 800MHz, 1.84 TFLOPS;

·         Memorie RAM – 8 GB GDDR5;

·         Memorie internă: 500GB sau 1TB HDD;

·         Memorie externă: suport USB HDD;

·         Unitate optică: Blu-ray;

·         Ieşire video: 1080p.

PS5

·         CPU: 8 Zen 2 core, 16 thread, până la 3.5Ghz (frecvenţa variabilă);

·         GPU: 36 CUs la 2.23GHz, 10.3 TFLOPs (frecvenţa variabilă);

·         Memorie Ram: 16GB GDDR6;

·         Memorie internă: SSD de 825GB;

·         Memorie expandabilă: slot pentru SSD NVMe;

·         Memorie externă: suport USB HDD;

·         Unitate optică: Ultra HD Blu-ray;

·         Ieşire video: 4K la 120Hz sau 8K;

Doar la o prima vedere se poate observa că diferenţa de performanţe între generaţii este incredibil de mare. Cu un PS5 puteţi să vă bucuraţi de cele mai noi titluri la o rezoluţie 4K şi o rată de reîmprospătare de 120 Hz, lucru ce vă va oferi o imagine mai fluidă şi mai clară, mai ales în jocurile unde acţiunea se desfaşoară rapid.

O altă diferenţa clară între cele două este dată de memoria internă. SSD-urile NVMe sunt cea mai nouă, rapidă, eficientă şi performantă soluţie in prezent, fiind o opţiune mult mai bună decât vechiul HDD. Cu ajutorul acestuia, jocurile se vor deschide în doar câteva momente, faţă de un PS4 unde încărcarea putea să dureze chiar şi câteva minute.

Una dintre cele mai impresionante caracteristici ale acestui device este ray tracing. O tehnologie din ce în ce mai des folosită de marii producători de plăci grafice, ray tracing permite luminii să joace un rol mult mai important în atmosferă şi să ofere o experienţă cu adevărat cinematografică. Această tehnologie va putea face jocurile precum Horizon Forbidden West să fie mult mai realiste şi să îmbunătăţească grafica mai mult ca niciodată.

Un număr considerabil de jocuri

Pentru că a fost construit să fie compatibil cu versiunea anteriorara, acum puteţi să vă bucuraţi pe playstation 5 de toate jocurile pe care obişnuiaţi să le jucaţi cu PS4. Acest lucru inseamna că veţi avea un număr impresionant de titluri, printre cele mai populare fiind God of War Ragnarok sau Marvel’s Spider Man.

PS5 vine şi cu un joc deja preinstalat, Demon’s Souls pentru a începe experienţa imediat până la achiziţionarea altor jocuri.

Având în vedere toate datele prezentate se poate observa foarte clar faptul că PS5 este cu mult superior variantei anterioare. Acesta oferă o experienţă de joc mult mai bună, cât şi o grafică de invidiat.

Indiferent că vă place acţiunea, strategia sau jocurile de rol, cu un playstation 5 vă veţi putea bucura de o nouă experienţă semnificativ mai bună comparativ cu cea obtinuta cu un PS4, cu ajutorul acestuia putându-vă juca titluri noi, dar şi vechi la specificaţii de ultimă generaţie.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri