Cum arată dronele anului 2014 - cameră de 180 de grade şi controlate cu Oculus Rift sau Google Glass

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua dronă de la Parrot FOTO Parrot
Noua dronă de la Parrot FOTO Parrot

Parrot, compania care realizează cele mai populare drone din lume, a lansat pe piaţă cel mai performant gadget al său. Bebop Drone e foarte uşoară, filmează HD şi la 180 de grade.

Bebop Drone e un cvadricopter cu o cameră de 14 megapixeli, care are caracteristiic fish-eye. Ea realizează imagini şi videoclipuri la 180 de grade. În plus, camera de pe Bebop are stabilizare digitală.

Parrot a introdus o serie de senzori pentru a face drona mai manevrabilă şi a crescut aria de folosire, cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi introduse care o conectează la smartphone.

Evident, Parrot Bebop Drone se conectează la un smartphone, iar de pe ecran putem controla unghiul camerei. În plus, imaginea se menţine stabilizată pe trei axe, chiar dacă drona este mişcată într-o parte sau alta. Drone are un procesor dual-core, pentru a procesa imaginile pe care le transmite în timp real la telefon. Are o memorie de 8 GB.

Drona de la Parrot vine cu o aplicaţie gratuită numită FreeFlight 3.0 pentru iOS şi Android. Cu degetul stâng controlăm un joystick virtual care modifică altitudinea dronei, rotaţia ei şi mişcările. Degetul drept controlează unghiul de înclinaţie al dronei.

Nu a fost anunţat încă preţul dronei. 

parrot bebop drone

Un joystick special

Pe lângă drona lansată, Parrot a prezentat şi Skycontroller, un joystick pe care se montează o tabletă şi care extinde raza dronei cu 2 kilometri.

Pe lateralele dispozitivului sunt două joystick-ul pentru controlul altitudinii, înclinării şi vitezei. Se pot conecta şi ochelari de tip Oculus Rift la dispozitiv pentru a zbura ca şi cum am fi o pasăre şi a vedea totul ca şi cum am fi în aer.

Bebop Drone şi Skycontroller vor fi lansate în trimestrul al patrulea al acestui an. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/drone" target="_blank">View the story "Drone" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite