Chinezii pregătesc telefonul cu cel mai rezistent ecran la zgârieturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xiaomi Mi4 a fost bun, dar Mi5 se anunţă mult superior.
Xiaomi Mi4 a fost bun, dar Mi5 se anunţă mult superior.

Apple ne tot „ameninţă“ cu telefoane mai rezistente la zgârieturi, dar până acum n-a livrat. Totuşi, surpriza vine din China, de la compania Xiaomi.

Deşi prezenţa panourilor din cristal de safir în telefoane continuă să fie un lucru de dorit, Xiaomi Mi5 ar putea fi primul smartphone chinezesc cu o astfel de protecţie.

Cristalul de safir este un material mult mai rezistent ca sticla la zgârieturi, dar care nu este imun la crăpare. În schimb, se zgârie mult mai greu, chiar şi decât cea mai recentă generaţie de Gorilla Glass. Până de curând, s-a regăsit doar în ceasurile foarte scumpe.

Dacă aţi urmărit timp de câteva luni zvonurile referitoare la iPhone 6, aţi văzut în numeroase rânduri referinţe la panouri din cristal de safir. Din cauza faptului că nu au găsit un producător suficient de eficient pentru a produce volumul necesar de astfel materiale, Apple a renunţat însă la acel proiect. Lăsând la o parte terminale premium precum Vertu, care integrează de mult timp o astfel de protecţie, doar japonezii de la Kiocera au lansat un smartphone accesibil cu cristal de safir.

<a href="http://playtech.ro/2014/xiaomi-mi5-ar-putea-aduce-ecranul-la-care-apple-inca-viseaza/" target="_blank" rel="nofollow">Află de la Platyech totul despre noul smartphone</a>

TehnologiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite