CES 2023: Samsung a lansat SmartThings Station, un hub pentru case inteligente

0
Publicat:

Samsung a anunțat la CES 2023 SmartThings Station, un hub pentru case inteligente, ușor de utilizat, accesibil și cu stație de încărcare rapidă.

image

SmartThings Station oferă configurare rapidă, simplă și compatibilitate cu o gamă largă de produse pentru case inteligente, inclusiv dispozitive Matter. Cu SmartThings Station, utilizatorii pot automatiza diferite funcții ale casei sau seta rutine pentru mai mult confort în viața de zi cu zi, dar și reduce consumul de energie prin opțiuni de oprire a luminilor sau aparatelor în funcțiune.

Stația SmartThings de la Samsung este ușor de configurat. Atunci când un utilizator pornește dispozitivul pentru prima dată, mesajele pop-up vor apărea direct pe smartphone-ul Samsung Galaxy al utilizatorului pentru un proces de conectare ușor. Utilizatorii pot alege, de asemenea, opțiunea de a integra eficient dispozitivele cu o simplă scanare a unui cod QR prin intermediul camerei foto a telefonului.

Hub-ul pentru case inteligente SmartThings Station permite gestionarea inclusiv a termostatelor, luminilor, prizelor de alimentare și interconectarea lor cu alte dispozitive. SmartThings Station facilitează automatizarea anumitor rutine create prin aplicația mobile SmartThings, fără a solicita utilizatorilor să controleze manual dispozitivele individuale.

Cu o apăsare a butonului inteligent de pe stația SmartThings, utilizatorii pot activa o rutină creată în aplicația SmartThings. De exemplu, atunci când este timpul pentru culcare, o atingere rapidă ar putea declanșa o rutină pentru somn - însemnând oprirea luminilor, închiderea jaluzelele și reducea temperaturii.

Sau pentru o seară de film ar putea porni televizorul și stinge luminile. Când utilizatorii sunt plecați de acasă, stația SmartThings poate opri prizele de alimentare și aparatele neutilizate pentru a economisi energie și pentru un plus de siguranță. Pentru pasionații de gaming, prin intermediul hub-ului, aceștia își pot prestabili anumite setări pentru televizor sau lumini și activa modul ,,Nu deranjați".

Utilizatorii pot activa până la trei astfel de rutine concomitent prin apăsarea scurtă, lungă sau dublă a butonului inteligent. Rutinele pot fi activate și prin aplicația SmartThings, indiferent dacă oamenii sunt acasă sau plecați.

image

SmartThings Station este, de asemenea, integrat cu SmartThings Find de la Samsung, un serviciu prin care utilizatorii pot găsi dispozitive pierdute. Prin apăsarea dublă a butonului inteligent, spre exemplu, hub-ul poate transmite un apel către telefonul din apropiere, făcându-l mai ușor de găsit.

Hub-ul ajută utilizatorii Samsung Galaxy să țină evidența locurilor în care se află dispozitivele lor înregistrate - de la smartphone-uri, tablete, ceasuri și căști, până la obiecte personale, cum ar fi chei sau un portofel care au atașate un dispozitiv Galaxy SmartTag sau SmartTag+.

Prin scanarea de rutină a dispozitivelor, SmartThings Station le va spune utilizatorilor locația dispozitivelor inteligente conectate sau a etichetelor din jurul casei și va trimite o alertă pe smartphone-ul utilizatorului atunci când o etichetă sau un dispozitiv dispare sau apare acasă.

SmartThings Station suportă încărcare wireless de până la 15W. Încărcarea rapidă este un plus pentru un astfel de hub, deoarece se adaptează ritmului alert al vieții utilizatorilor. Utilizatorii pot alege să primească o alertă atunci când încărcarea este finalizată sau să comute pentru a încărca un alt dispozitiv.

Disponibilitate

Stația SmartThings se va lansa în SUA și Coreea de Sud. Dispozitivul va fi disponibil în alb sau negru de la începutul lunii februarie 2023 pe piața americană.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite